Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Δελτίο Τύπου - 27/12/2011
Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο στη 33η συνεδρίαση του 2011. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν 17 ενώ συζητήθηκαν καί 10 Θέματα προ ημερήσιας διάταξης.
Στό στάδιο της ενημέρωσης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην επικοινωνία που είχε με τον Διευθυντή του Υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας γιά τα ζητήματα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας. Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας ήταν καί η πρόταση της Δημοτικής Αρχής να ανακηρυχθεί σε Ευεργέτη των Κυθήρων, ο Γεώργιος Χατζηπλής. Με αυτή του την απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο τίμησε τον Γεώργιο Χατζηπλή για την προσφορά του στους Κυθηρίους. Στην ομιλία του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην φιλανθρωπική δράση του τιμηθέντος, στους τίτλους εμπιστοσύνης με τους οποίους τον έχει τιμήσει η Αυστραλιανή κυβέρνηση. Άλλοι ομιλητές αναφέρθηκαν στην προσφορά του, με κορυφαία ενέργειά του, την απόκτηση, γιά λογαριασμό του Τριφυλλείου Ιδρύματος, την επισκευή και αξιοποίηση του μεγάλου ακινήτου στην καρδιά του Brisbane της Αυστραλίας, από την κληρονομιά Σκλάβου. Χωρίς τα εισοδήματα αυτού του κτηρίου, δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει το Γηροκομείο Κυθήρων. Εγκρίθηκε επίσης η επικύρωση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για την τριμηνιαία έκθεση εσόδων εξόδων που ανήλθαν σέ 885.941,75€
Η συνεδρίαση μετά την υπερψήφιση των θεμάτων, έκλεισε με ευχές από όλους, για χαρούμενα Χριστούγεννα.
      Κοινοποιήθηκε στο Δήμο η απόφαση της επιτροπής του άρθρου 152 στην οποία είχε προσφύγει ο εργολάβος Ν. Βαρούνης κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε εγκρίνει ανακεφαλαιωτικό πίνακα εργασιών στο έργο της παράκαμψης των Μυρτιδίων. Η προσφυγή του απερρίφθη και από αυτή την Επιτροπή όπως είχε απορριφθεί και από τον Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου