Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1/2012

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε στις 26-01-2012 ημέρα Πέμπτη, η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων, στα γραφεία της στη Χώρα Κυθήρων. Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ, βοηθούμενος από τους Ιερείς των Ιερών Προσκυνημάτων (Μυρτιδίων και Αγίας Μόνης) και από τον εφημέριο του Μητροπολιτικού Ναού π. Φρουμέντιο. Παρέστησαν, εκτός από τα μέλη και τον γραμματέα της Επιτροπής, μέλη των δύο εκκλησιαστικών συμβουλίων και ο πρώην Πρόεδρος κ. Κ. Μαριάτος. Το φλουρί κέρδισε ο Σεβασμιώτατος, που απηύθυνε πατρικούς λόγους προς τους παρευρισκόμενους και εξήρε την άριστη συνεργασία της Επιτροπής με την Ιερά Μητρόπολη που έχει σκοπό την αναβάθμιση και των εξωραϊσμό των Ιερών μας Προσκυνημάτων, κάτι που μπορούν να δουν όλοι οι Κυθήριοι και οι επισκέπτες του νησιού. Αντιφωνώντας εκ μέρους της Επιτροπής ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Βέζος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και την τιμή που έκανε στην Επιτροπή να ευλογήσει την πίτα και δεσμεύθηκε ότι αυτή η αγαστή συνεργασία θα ενδυναμωθεί στο μέλλον.

Στη συνέχεια έλαβε χώρα το πρώτο συμβούλιο της Επιτροπής για το έτος 2012, κατά το οποίο συζητήθηκαν τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα και ελήφθησαν σχετικές αποφάσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως η Επιτροπή, μεταξύ άλλων, ενέκρινε ομόφωνα την απογραφή των περιουσιακών στοιχείων και της κινητής και ακίνητης περιουσίας τόσο του νομικού προσώπου όσο και των Ιερών Προσκυνημάτων, όπως αυτή παρουσιάστηκε στο συμβούλιο από την αρμόδια επιτροπή απογραφής. Πρόκειται για ένα απαραίτητο από το Νόμο βήμα, προκειμένου να προχωρήσουμε άμεσα στη σύνταξη και την ψήφιση του προϋπολογισμού 2012 και έτσι να λειτουργήσει απρόσκοπτα η υπηρεσία μας, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία που ειδικά στην περίπτωση της Επιτροπής μας επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο από την έλλειψη διοικητικού προσωπικού, που ελπίζουμε σύντομα να μπορέσουμε να καλύψουμε.

Τέλος, το μέλος της Επιτροπής κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης εξελέγη ομόφωνα Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας μέχρι τη λήξη της θητείας της.


Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Βέζος

Πηγή / Φωτογραφίες: Στράτος Χαρχαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου