Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΈΝΑ ΑΛΗΘΙΝΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΛΕΡΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ

Κύθηρα 31 Ιανουαρίου 2012 μια ακόμη μέρα με πολύ πολύ αέρα και τσουχτερό κρύο. Όλο το Τσιρίγο είναι στην κατάψυξη και μέσα στους βόρειους ανέμους, έτσι μια τέτοια Χειμωνιάτικη μέρα που μας ταλαιπωρεί όλους μας, νιώθω την ανάγκη  να ευχαριστήσω τόσο εγώ, αλλά πιστεύω και όλοι οι  κάτοικοι του νησιού μας, δυο παιδιά που και σήμερα με αυτόν τον θυελλώδη αέρα και το αφόρητο κρύο αλλά κι όλες τις άλλες μέρες είναι στο πλευρό του κάθε τσιριγώτη και τρέχουν από χωριό σε χωριό από γειτονιά σε γειτονιά όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας ώστε να αποκαταστήσουν τις βλάβες από την κακοκαιρία στο δίκτυο της ΔΕΗ.
Τους  έχω δει πολλές φορές και με όλες τις αντίξοες καιρικές συνθήκες (κρύο, ζέστη, αέρα, βροχή, κεραυνούς) να είναι ανεβασμένοι ψηλά στις κολόνες και πολλές φορές να βρίσκουν λύση ακόμα και για το ακατόρθωτο.
Έτσι και σήμερα τους είδα από το πρωί  πρώτα στο δημοτικό σχολείο να δίνουν τη μάχη τους επάνω στις κολόνες, μετά από λίγο στα Βαρυπατιάνικα και μετά έξω από το μαγαζί μου, για τον ίδιο λόγο, μιλήσαμε και μου είπαν πάντα με το χαμόγελο τους και το αστείο τους ότι από άδω φεύγουν για Παλαιόπολη και μετά Γερακάρη.
Σκέπτομαι άραγε σε πόσα άλλα μέρη το νησιού μας θα τρέξουν σήμερα και σε πόσες κολόνες θα ανέβουν ώστε εμείς να απολαμβάνουμε από τα σπίτια μας στη ζέστη μας αυτό το πολύτιμο αγαθό που λέγετε ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ.
Γιάννη Κασιμάτη (Τρουλόπαπα) και Μπάμπη Πετρόχειλε σας ευχαριστούμε για όλα αυτά που κάνετε τόσα χρόνια για όλους μας στο Τσιρίγο. Ο Θεός και η παναγία η Μυρτιώτισσα να σας έχει πάντα καλά να σας προσέχει πάντα εσάς και τις οικογένειες σας.


Ο φίλος σας Βαλέριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου