Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2.2.2012

Δελτίο Τύπου - 2/2/2012

- Συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση την 31-1-2012 στις 18.00 με μοναδικό θέμα την μεταφορά των μαθητών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παρόντες οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Αλεβιζόπουλος Παναγιώτης, Βέζος Λάζαρος, Βενέρης Σταύρος, Καρύδη Καλλιόπη, Λαχανάς Αντώνης, Μεγαλοκονόμος Νίκος, Πρωτοψάλτης Μιχάλης, Λουράντος Εμμανουήλ, Φατσέας Δημήτρης, Πρωτοψάλτης Βύρων
Ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Κουκούλης βρισκόταν στην Κομοτηνή στο συνέδριο της ΚΕΔΕ ενώ επέστρεφε με το αεροπλάνο το οποίο όμως λόγω των ισχυρών ανέμων δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στα Κύθηρα και επέστρεψε στο Ελ. Βενιζέλος.
Σύμφωνα με τις εντολές του Υπουργείου, για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, οι ενέργειες του Δήμου είναι απολύτως συγκεκριμένες. Ο πρώτος διαγωνισμός έγινε τον Νοέμβριο, η μελέτη είχε συνταχθεί, με βάσει την εγκύκλιο του Υπουργείο που όριζε ότι η μεταφορά θα γίνεται με Λεωφορεία, και από κάθε περιοχή με ένα μεταφορικό μέσο για όλους τους μαθητές, όλων των Σχολείων. Ο διαγωνισμός ήταν διεθνής, έτσι προβλέπει ο "Καλλικράτης" για έργα ή υπηρεσίες πού ο προϋπολογισμός τους ξεπερνά τις 200.000€. Αυτή η μελέτη προέβλεπε δαπάνη 300.000€. Οι μεταφορείς την  έκριναν ασύμφορη και δεν έλαβε κάνεις μέρος, ο διαγωνισμός κηρύχτηκε άγονος.  Ο Δήμος ζήτησε από την Τεχνική Υπηρεσία την σύνταξη νέας μελέτης, η οποία να λαμβάνει υπόψη της τα μεταφορικά μέσα που υπάρχουν στο νησί, αφού δεν υπήρξε ενδιαφέρον από μεταφορείς άλλων περιοχών και τις προτάσεις των διευθυντών των σχολείων καθώς και των μεταφορέων, Συντάχθηκε η νέα μελέτη η οποία ανέβαζε το κόστος μεταφοράς στις 500.000€. Ο διαγωνισμός έγινε στις 18-1-2012 αλλά και πάλι κανείς μεταφορέας των Κυθήρων ή άλλης περιοχής δεν προσήλθε να καταθέσει προσφορά, ο διαγωνισμός κηρύχτηκε και πάλι άγονος. Την ώρα διεξαγωγής του διαγωνισμού κατατέθηκε ένσταση από ομάδα μεταφορέων, κατά της μελέτης, η οποία απερρίφθη από την Οικονομική Επιτροπή. Η επόμενη φάση, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου είναι η ανάθεση μετά από διαπραγμάτευση. Αυτή την απόφαση κλήθηκε να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο. Οι τρείς παρόντες σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, παρουσία αρκετών μεταφορέων, διαφωνούσαν σε μια τυπική απόφαση, χωρίς επιχειρήματα ή με το αστείο επιχείρημα ότι  η Δημοτική Αρχή δεν θέλει να δώσει στους αυτοκινητιστές τα χρήματα που ζητούν αλλά θέλει να τα κρατήσει για κτίζει "ξερολιθιές"  και τελικά καταψήφισαν την εισήγηση. Οι Δημοτική πλειοψηφία με υπευθυνότητα ανέλυσε την διαδικασία που προβλέπεται από την νομοθεσία να ακολουθήσει, κάλεσε τους μεταφορείς να προσέλθουν στην διαπραγμάτευση, και τόνισε ότι μοναδικός στόχος  της  είναι η συνεργασία, σ´ αυτή την δύσκολη συγκυρία,  για την  ομαλή μεταφορά των μαθητών, για το  διάστημα πού απομένει από την 1η Μαρτίου μέχρι τέλους της σχολικής χρονιάς.

- Η Ιερά Μητρόπολης Κυθήρων οργάνωσε και φέτος την καθιερωμένη εκδήλωση, προς τιμή των εκπαιδευτικών του Νησιού, με την ευκαιρία της εορτής των τριών Ιεραρχών. Στην εκδήλωση, στην αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου στη Χώρα έψαλε η χορωδία της Μητροπόλεως βυζαντινούς ύμνους. Κεντρικός ομιλητής ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ, Σπυρίδων Τσιτσίγκος με θέμα "Οι Πατέρες της Εκκλησίας στη Θεολογική και Εκκλησιαστική Διαχρονία" Τέλος ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ έκοψε την Βασιλόπιτα των εκπαιδευτικών. Παραβρέθηκαν Ιερείς του Νησιού, εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Λάζαρος Βέζος, οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Πρωτοψάλτης και Νίκος Μεγαλοκονόμος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σταύρος Βενέρης, Αντώνης Λαχανάς και Δημήτρης Φατσέας.

- Οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την Βελτίωση των Υποδομών και την καλύτερη αξιοποίηση, του Αεροδρομίου των Κυθήρων, αργά αλλά σταθερά έχει αποτελέσματα. Μετά το πόρισμα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για την επέκταση του Διαδρόμου Προσγείωσης, ο Διοικητής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας κ, Νικόλαος Χαιδάρογλου απήντησε στην από 1-12-2011 επιστολή του Δημάρχου, με την οποία ζητούσε την εγκατάσταση σύγχρονου RADAR στα Κύθηρα.
Για να δείτε την επιστολή του κ. Ταξιάρχου κάντε κλικ
 
εδώ

 Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου