Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23.2.2012

Συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κυθήρων υπό την προεδρία του προέδρου Λάζαρου Βέζου, την Τρίτη 21-2-2012 στις 6 το απόγευμα. 
Μοναδικό θέμα η ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012. Παρόντες ο Δήμαρχος Θεόδωρος Κουκούλης, οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Πρωτοψάλτης και Νίκος Μεγαλοκονόμος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας Ευστράτιος Κασιμάτης, Παναγιώτης Αλεβιζόπουλος, Σταύρος Βενέρης, Αντώνης Λαχανάς, Καλλιόπη Καρύδη, ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης Παναγιώτης Πρωτοψάλτης, οι σύμβουλοι της μειοψηφίας Αδαμαντία Κορώνη, Γιώργος Δ. Κομηνός, Δημήτρης Φατσέας, Μανώλης Λουράντος, και ο Αρχηγός της Πρωτοβουλίας Βύρων Πρωτοψάλτης.
Ο Προϋπολογισμός του 2012 έχει ύψος 7.197.320,76€ και είναι ισοσκελισμένος. Ο Δήμαρχος στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στην εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας, στην έλλειψη πόρων και την τραγική μείωση των επιχορηγήσεων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση από την Πολιτεία. Τόνισε την συνετή οικονομική διαχείριση του Δήμου από την Δημοτική Αρχή την έλλειψη δανείων, και το σημαντικό ταμειακό υπόλοιπο πού ανερχόταν στα 1.274.565,53€ στις 31-12-2011 και έχει φθάσει στα 1.827.989,07 σήμερα. Οι σύμβουλοι της παράταξης της πλειοψηφίας αναφέρθηκαν στις προοπτικές και την αισιοδοξία που, παρά την δύσκολη συγκυρία, ο προϋπολογισμός δίνει. Καλύπτει τις ανάγκες μισθοδοσίας του τακτικού και έκτακτου προσωπικού, την μισθοδοσία των υπαλλήλων που έχει προγραμματίσει να προσλάβει ο Δήμος, καθώς και τις ανάγκες λειτουργίας όλων των υπηρεσιών του Δήμου, ενώ συμπεριλαμβάνονται τα έργα και οι μελέτες πού είχαν εγκριθεί κατά την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος. Ο προϋπολογισμός αντιμετωπίζει τα προβλήματα της καθημερινότητας και εφόσον υπάρξουν πόροι προβλέπεται η δρομολόγηση κατασκευής σημαντικών αναπτυξιακών έργων υποδομής. Όπως η μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων στον Ποταμό, η κατασκευή Μαρίνας Τουριστικών σκαφών, η διάνοιξη οδού προς Φανάρι Μουδαρίου - Σηματορείο, η αξιοποίηση των Πηγών στις Όχελες, η ολοκλήρωση της Μονάδας Βιολογικού καθαρισμού στο Καψάλι με την κατασκευή αγωγού από τις Καρβουνάδες, κατασκευή ποδηλατοδρόμου στην Παλαιόπολη-Αβλέμονα, αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων, τα έργα για τα οποία οι μελέτες έχουν υποβληθεί σε προγράμματα του ΕΣΠΑ, καθώς και άλλα μικρότερα έργα στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα. Εξ άλλου τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι Αντιδήμαρχοι αναφέρθηκαν στην προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος για την ολοκλήρωση των εγκρίσεων και την ένταξη στο ΕΣΠΑ του μεγάλου έργου του ΧΥΤΥ και του ΣΜΑΥ στο Λαχνό προκειμένου να γίνεται η υγειονομική διαχείρηση των απορριμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών.
Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κατέθεσαν τις αντιρρήσεις τους και τελικά ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε από τους συμβούλους της πλειοψηφίας, ενώ οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Βύρων Πρωτοψάλτης και Δημήτρης Φατσέας ψήφισαν μετά από πρόταση του Δημάρχου μόνο τις υποχρεωτικές δαπάνες, ενώ οι Παναγιώτης Πρωτοψάλτης, Αδαμαντία Κορώνη, και Μανώλης Λουράντος καταψήφισαν ολόκληρο τον προϋπολογισμό.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου