Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΒΟΙΩΝ - ΌΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠ' ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ !!!

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΒΟΙΩΝ  ΑΝΑΒΙΩΣΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ

Η Τσικνοπέμπτη είναι η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας  (της Κρεατινής) του Τριωδίου. Βασικό χαρακτηριστικό του είναι το ψήσιμο «τσίκνισμα» του κρέατος στα κάρβουνα. Ένα έθιμο που δεν γνωρίζουμε από πού έρχεται, αλλά τιμάται δεόντως σε όλα τα μέρη της Ελλάδας.
     Έτσι και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Νεάπολης Βοιών αναβίωσε το έθιμο για μια ακόμη φορά, στην παραλία της Νεάπολης με αμέτρητα σουβλάκια να ψήνονται στις ψησταριές, μπόλικο κρασί, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από τις 11:00 το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ.
     Το γνωστό Βατικιώτικο γλέντι απόλαυσαν οι πολίτες τις περιοχής αλλά και όσοι επέλεξαν να τσικνίσουν στην Νεάπολη, ξεφαντώνοντας σε ένα αποκριάτικο πάρτι και ακολουθώντας εν συνεχεία, τα μπουλούκια των καρναβαλιστών, που γύριζαν από γειτονιά σε γειτονιά και πείραζαν τον κόσμο.
     Επίσης τα παιδιά της φιλαρμονικής συμμετείχαν ενεργά (όπως πάντα), και σε αυτή την εκδήλωση παίζοντας παραδοσιακά τραγούδια, όπως το γνωστό γαϊτανάκι, αποκριάτικα ντυμένα, γυρίζοντας όλη την Νεάπολη.
     Ο κόσμος έδειξε πόσο πολύ είχε ανάγκη την ημέρα αυτή, για να ξεχαστεί και να ξεφύγει από τα πολλά προβλήματα που τον μαστιγώνουν και τον ταλαιπωρούν.

Δείτε φωτογραφίες απ' τις χθεσινές εκδηλώσεις στη Νεάπολη






Πηγή / Φωτογραφίες:ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου