Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20.3.2012

-Πλούσια σε επαφές και ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η παρουσία του Δημάρχου Κυθήρων, κ. Θεοδώρου Γ. Κουκούλη, στην Αθήνα κατά το τετραήμερο από 13-16 Μαρτίου 2012.
-Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Δημ. Κατσικάρη, με τον οποίο συζήτησε τις δυνατότητες της Αντιπεριφέρειας Νήσων να έλθει αρωγός στο Δήμο Κυθήρων σε έργα υποδομών. Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον κ. Κατσικάρη να προχωρήσουν πιό γρήγορα οι διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθούν οι μελέτες και οι απαιτούμενες εγκρίσεις γιά να ξεκινήσει το μεγάλο έργο βελτιώσεως και διαπλατύνσεως τμημάτων του κεντρικού οδικού άξονα του νησιού μας. Επίσης, συζήτησαν τις δυνατότηες να συμβάλει η Αντιπεριφέρεια στην τουριστική προβολή των Κυθήρων και των Αντικυθήρων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Τέλος, μετά από αίτημα του Δημάρχου η υδροφόρος του πρώην Επαρχείου θα παραδοθεί στον Δήμο, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης θα φροντίσει ώστε σύντομα να επανέλθει στον Δήμο το κτήριο του πρώην Επαρχείου στη Χώρα.
-Συνάντηση εξ άλλου πραγματοποιήθηκε με τον Περιφεριεάρχη, κ. Γιάννη Σγουρό με τον οποίο ο Δήμαρχος συζήτησε γενικώτερα θέματα, όπως η δημιουργία ΧΥΤΥ στα Κύθηρα το ταχύτερο δυνατόν κ.λ.π.
- Ο Δήμαρχος προσκάλεσε τον κ. Σγουρό να επισκεφθεί σύντομα τα Κύθηρα και ο Περιφερειάρχης αποδέχτηκε ευχαρίστως την πρόσκληση, ώστε να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα και τις ανάγκες των νησιών μας.
- Επί πλέον ο Δήμαρχος είχε μακρά συζήτηση με Γεν. Γραμματέα του πρ. Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Λύτινα, γιά το φλέγον θέμα της τακτικής ακτοπλοϊκής συνδέσεως των δύο νησιών μας με τον Πειραιά και την Νεάπολη. Ο Γεν. Γραμματέας εξέθεσε στον Δήμαρχο το γενικώτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλα τα νησιά της άγονης γραμμής λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων των ναυτιλιακών εταιρειών, ενώ δήλωσε ότι επεξεργάζονται τρόποι ταχύτερης πληρωμής των οφειλομένων επιδοτήσεων στις εταιρείες. Κάλεσε πάντως τον Δήμαρχο να διατυπώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα τις προτάσεις του για το μέλλον της ακτοπλοϊκής συνδέσεως Κυθήρων-Αντικυθήρων με τον Πειραιά και τα άλλα λιμάνια. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι τα νησιά μας δεν μπορούν να στερηθούν την σύνδεσή τους με τον Πειραιά και την Κρήτη, ενώ επίσης ζήτησε την στήριξη της τοπικής γραμμής Νεαπόλεως-Κυθήρων-Αντικυθήρων.
- Ο Δήμαρχος συμμετείχε επίσης στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Νήσων γιά την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου. Ζήτησε καλύτερη συνεργασία με όλους τους εμπλεκομένους φορείς και ανέλυσε τα προβλήματα που ανακύπτουν από φαινόμενα ασυνεννοησίας μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών, καθώς και από την ελλιπέστατη χρηματοδότηση προς τους Δήμους από το Κράτος.
- Επισκέφθηκε επίσης ο Δήμαρχος με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, κ. Σεραφείμ, τον Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, κ. Ηλ. Λιακόπουλο, στον οποίο εξέθεσε αφενός τα προβλήματα των νησιών μας που αναμένουν λύση, όπως εγκρίσεις περιβαλλοντικών μελετών γιά τον Βιολογικό Καθαρισμό Ποταμού από τις Υπηρεσίες της Αποκ. Διοίκησης, και αφετέρου το Δασικό πρόβλημα των Κυθήρων και των Αντικυθήρων.Ο Σεβασμιώτατος και ο Δήμαρχος εξέθεσαν το πρόβλημα και του επέδωσαν το υπόμνημα που συντάχθηκε σύμφωνα με το ψήφισμά της Λαϊκής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε προ τριών περίπου εβδομάδων στο Κεραμωτό.
- Εξ άλλου, επισκέφθηκε την Τεχνική Υπηρεσία Νήσων και το ΥΠΕΣ για διάφορα υπηρεσιακά θέματα, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβανόταν η επιτάχυνση της εκδόσεως του Προεδρικού Διατάγματος γιά την καλύτερη λειτουργία, αλλά και τον τρόπο εκλογής των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας.
- Κατά την συνάντηση, εξ άλλου, του Δημάρχου με την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο του Δήμου Κυθήρων, συζήτησε θέματα καλύτερης λειτουργίας και οργάνωσης του Δήμου μας σύμφωνα με την Νομολογία που έχει προκύψει από τις αποφάσεις των Τμημάτων και της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
- Τέλος, επισκέφθηκε την Π.Ε.Δ.Α. (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής) όπου είχε συνάντηση με άλλου Δημάρχους της Αττικής γιά θέματα που αφορούν την κατ' εξακολούθηση απαξιωτική αντιμετωπιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τις Κυβερνήσεις των τελευταίων τριών ετών και εξετάσθηκαν τρόποι γιά την αναστροφή αυτής της πορείας που θίγει καίρια τις τοπικές κοινωνίες και την συνοχή τους.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου