Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η Εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στα Κύθηρα. Στις 10:45πμ τελέστηκε Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Εσταυρωμένου Χώρας Κυθήρων χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις στην πλατεία της Χώρας οι οποίες περιελάμβαναν: επιμνημόσυνη δέηση για τους αγωνιστές της επανάστασης, κατάθεση στεφάνων, εκφώνηση πανηγυρικού λόγου απ' την κα. Ελένη Χάρου - Κορωναίου, παρουσίαση παραδοσιακών χορών από παιδιά του σχολείου και βέβαια τη Σχολική Παρέλαση. Παρόντες ήταν οι τοπικές αρχές, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και πολλοί Κυθήριοι. Ο καλός καιρός που επικρατούσε στην περιοχή ήταν σημαντικός σύμμαχος και βοήθησε στην ομαλή διεξαγωγή αλλά και στην μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου. Από την μεριά της πολιτικής ηγεσίας δεν παρευρέθηκε κανένας εκπρόσωπος από κανένα κόμμα ούτε καν πολιτευτής δείγμα μάλλον του φόβου που επικρατεί απ' τις αντιδράσεις του κόσμου προς τα πρόσωπά τους. Εξαιτίας αυτής της απουσίας πολιτικών προσώπων δεν πραγματοποιήθηκε η αντιμνημονιακή διαμαρτυρία που είχε προγραμματιστεί για σήμερα παρ' όλο που άτομα αυτής της κίνησης είχαν συγκεντρωθεί στον ευρύτερο χώρο της εκδήλωσης. Παρενθετικά θέλω να εκφράσω την προσωπική μου άποψη, πως είναι λυπηρό σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός όπως η Εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου να υπάρχει παντελής έλλειψη εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας. Ανήκουμε σε μια μεγάλη εκλογική περιφέρεια την 'Α Πειραιώς και Νήσων με αρκετούς βουλευτές και πολιτευτές απ' τους οποίους ελάχιστοι επισκέπτονται την περιοχή μας και είναι δίπλα στους ανθρώπους που διαμένουν μόνιμα στην περιοχή.
Κλείνοντας πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους υπεύθυνους της διοργάνωσης των εορταστικών εκδηλώσεων αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες που για άλλη μια φορά έκαναν ότι έπρεπε και παρουσίασαν την εικόνα που αρμόζει στην περίσταση. Να είμαστε καλά και του χρόνου με υγεία.
Τα παιδιά του σχολείου, οι καθηγητές και ο κόσμος ανεβαίνουν στην πλατεία της Χώρας απ' την Δοξολογία
Στην πλατεία της Χώρας η Δημοτική αρχή, Δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των ενόπλων Δυνάμεων και Υπηρεσιών κατά την διάρκεια της εκδήλωσης
Η Φιλαρμονική Κυθήρων που πάντα ομορφαίνει και πλαισιώνει τις τοπικές εκδηλώσεις
Τα παιδιά των σχολείων, δάσκαλοι καθηγητές και κόσμος την ώρα της εκδήλωσης 
Η κα. Ελένη Χάρου-Κορωναίου την ώρα που εκφωνεί τον πανηγυρικό λόγο για την Εθνική Επέτειο 
Παιδιά του Δημοτικού Σχολείου χορεύουν Μεσσαρίτικο (τοπικός Κυθηραϊκός χορός)
Παιδιά του Γυμνασίου Κυθήρων χορεύουν Μπουρδάρη (τοπικός Κυθηραϊκός χορός)
Σπαλετοφόρες κοπέλες (τοπική παραδοσιακή ενδυμασία) από το Γυμνάσιο Κυθήρων την ώρα της παρέλασης
Στιγμιότυπο απ' την Σχολική παρέλαση στην Χώρα Κυθήρων
Κείμενο / Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου