Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

Διαβάσαμε με μεγαλύτερο του συνήθους ενδιαφέροντος το σημερινό δελτίο τύπου του Δήμου Κυθήρων, σύμφωνα με το οποίο αύριο, 2 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Φαρμακευτικής Βιομηχανίας Vianex, κ. Δημήτριος Γιαννακόπουλος, «θα προσφέρει στον Δήμο Κυθήρων προς χρήση από τους συμπατριώτες μας φαρμακευτικά σκευάσματα μεγάλης χρηματικής αξίας. Την πρωτοβουλία αυτή οργάνωσε ο κ. Κώστας Κατσαφάδος, αντιπρόεδρος της ΟNNΕΔ και υποψήφιος Βουλευτής κατά τις Εκλογές του 2006 στην Α Περιφέρεια Πειραιώς».

Σίγουρα επικροτούμε κάθε φιλανθρωπική δραστηριότητα της φαρμακευτικής βιομηχανίας, και φυσικά συγχαίρουμε τον κ. Γιαννακόπουλο για την αφιλοκερδή αυτή πρωτοβουλία. Μας απασχολεί όμως η συμμετοχή του Δήμου Κυθήρων, όπως τουλάχιστον αυτή περιγράφεται στο δελτίο τύπου.

Είναι οφθαλμοφανές ότι με την ανακοίνωση αυτή, καθώς και με την προγραμματισμένη για αύριο εκδήλωση, ο Δήμαρχος απροκάλυπτα παρασύρει τον Δήμο Κυθήρων σε κίνηση προεκλογικής στήριξης υποψηφίου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Ασχέτως όμως της αξίας του υποψηφίου, πολύ αμφιβάλλουμε εάν τέτοια στήριξη επιτρέπεται από την εν ισχύ νομοθεσία και από το Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Εφόσον δε αποδειχθεί ότι δαπανήθηκαν ή πρόκειται να δαπανηθούν δημοτικοί πόροι για εκδήλωση υποψηφίου βουλευτή, το θέμα πιθανώς θα απασχολήσει άμεσα και τον υπεύθυνο για την επίβλεψη του δήμου επίτροπο.

Κατά τα άλλα, θα περιμένουμε αύριο να μάθουμε με ποια ιδιότητα και με ποιες γνώσεις ο δήμος αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο σε θέματα υγείας, και σε τι ακριβώς συνίστανται τα υποσχεθέντα «φαρμακευτικά σκευάσματα μεγάλης χρηματικής αξίας».

Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία
Δελτίο Τύπου, 1/3/2012

1 σχόλιο:

  1. Τα ανταλλάγματα που θα προσφέρει ο βουλευτής ΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ θα είναι άμεσα και σχετικά με την συνταγογράφηση γενοσημων φαρμάκων.
    Είναι πολλά τα λεφτά που χάνουν οι εταιρίες και έχουν λυσσάξει να ξαναβάλουν το χέρι τους στην τσέπη μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή