Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΥΔΗ ΚΙ ΑΛΛΩΝ ΤΡΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΥΔΗΣ
Βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νησιών – ΠΑΣΟΚ

Πειραιάς, 6 /03 /2012
Aρ. Πρωτ : 3

ΠΡΟΣ: 1. Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής
Αλληλεγγύης.
2. Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής
Ασφάλισης
3. Υπουργό Ανάπτυξης,
Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας


Mε τον Εφαρμοστικό Νόμο των Υπουργείων Υγείας κ΄ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας κ΄ Κοινωνικής Ασφάλισης που ψηφίστηκε την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 από την ελληνική βουλή, ο Οίκος Ναύτου εντάχθηκε στον ΕΟΠΥΥ από 1ης Απριλίου 2012 με την δημόσια δέσμευση του αρμόδιου Υπουργού Υγείας από το βήμα της βουλής, ότι οι θέσεις του προσωπικού διασφαλίζονται πλήρως.

Στην τελική όμως διάταξη όπως αυτή διατυπώθηκε στο νόμο, άρθρο 13 παρ. 17, υπάρχουν κενά και ασάφειες τόσο ως προς την δέσμευση του Υπουργού για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, όσο και για σημαντικά θέματα που αφορούν την περιουσία και τις προσφερόμενες υπηρεσίες από τον Οίκο Ναύτου προς τους ναυτικούς όπως, τα επιδόματα ανεργίας, τα προνοιακά επιδόματα και τις παιδικές κατασκηνώσεις.

Η συγκεκριμένη διάταξη έχει δημιουργήσει μεγάλες αντιδράσεις τόσο στους ασφαλισμένους Ναυτικούς και τις οικογένειές τους, όσο και στο Ιατρικό, Υγειονομικό και Διοικητικό Προσωπικό του Οίκου Ναύτου διότι δεν γίνεται καμία αναφορά στην διασφάλιση της εργασίας τους.
Με την παρούσα επιστολή, κρίνουμε απαραίτητο να συμπληρωθεί η διάταξη του εφαρμοστικού νόμου και κατά την έκδοσή της ΚΥΑ μεταξύ των Υπουργείων Ανάπτυξης-Ναυτιλίας, Υγείας κ΄ Εργασίας να αναφέρεται με σαφήνεια ότι «Από 01-04-2012 μεταφέρεται στον ΕΟΠΥΥ ο Οίκος Ναύτου ως σύνολο αρμοδιοτήτων, υπηρεσιών και προσωπικού».

Η προσθήκη θεωρείται επιβεβλημένη, προκειμένου να ρυθμιστεί η υπηρεσιακή κατάσταση του προσωπικού που υπηρετεί στον Οίκο Ναύτου που ως σήμερα αποτελεί ΝΠΔΔ, αρμοδιότητας Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Με Εκτίμηση

1. Δημήτρης Καρύδης

2. Γρηγόρης Νιώτης

3. Δημήτρης Λιντζέρης

4. Ιωάννης Διαμαντίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου