Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ ΠΡΕΚΑΣ - ΈΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Παρακολουθώ τη συνεχή αντιπαράθεση, δια του τύπου, των δημοτικών συμβούλων κ. Μιχάλη Πρωτοψάλτη και κ. Δημήτρη Φατσέα όσον αφορά το θέμα του προϋπολογισμού του δήμου Κυθήρων. Δε σχολιάζω καθόλου το περιεχόμενο. Εξάλλου όποιος διαβάζει μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, χωρίς καθοδήγηση από τρίτους, χωρίς προκαταλήψεις ακόμη και για τους κομματικούς χώρους τους οποίους εκπροσωπούν.
Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη χρονική συγκυρία, που η οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας οδηγεί σε απρόσμενες εξελίξεις. Ο κοινωνικός ιστός διαλύεται καθημερινά. Οι τράπεζες μένουν ζωντανές και οι πολίτες χρεοκοπούν. Οι δουλειές μας πάνε από το κακό στο χειρότερο. Κάθε μέρα η ανεργία μεγαλώνει και περισσότεροι από 1.000.000 συμπολίτες μάς μένουν στην αχρηστία, χωρίς να υπάρχει πιθανότητα ούτε σε 10 χρόνια να αξιοποιηθούν από την αγορά. Είμαστε σε διαρκή ύφεση. Όσοι ακόμη αντέχουμε, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, να ελπίζουμε και να δημιουργούμε. Και δεν είναι εύκολο καθόλου, γιατί με τέτοιο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον πώς να έχουμε το κουράγιο και την ηρεμία να το κάνουμε;
Κάνω έκκληση σε όλους τους εκλεγμένους αντιπροσώπους στα όργανα της τοπικής μας αυτοδιοίκησης να σκεφτούν πιο δημιουργικά. Είναι ευκατανόητο να διαφωνούν. Έχουν όμως  τη δύναμη, τη γνώση, την εμπειρία. Είναι κάτοικοι μιας πολύ μικρής κοινωνίας που πρέπει να μάθει να συνεργάζεται και να δημιουργεί. Ας διοχετεύσουν την ενέργειά τους σε ένα πλαίσιο δημιουργικού διαλόγου και ουσιαστικής συνεργασίας. Το έχουμε ανάγκη. Στεναχωριέμαι να βλέπω τόσα χρόνια Βροντάκηδες και Φουρτουνάκηδες να μαλώνουν. Είναι αλήθεια  ότι ο κόσμος έχει εξοργιστεί ακόμη και με αυτή την πολιτική κουλτούρα αντιπαραθέσεων. Προσέξτε φίλοι και συμπατριώτες εκλεγμένοι. Η κοινωνία μας είναι καζάνι που βράζει. Τις συνέπειες θα τις υποστούμε όλοι μας. Αλλάξτε το κλίμα. Είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να βοηθήσετε. Εσείς πολύ περισσότερο.
Πηγή: ippolytos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου