Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΙΤΩΣΕΙ... - ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΚΑΨΑΛΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ

Μπορεί ο καιρός κάπως να έχει φτιάξει και να έχουν περάσει αρκετές μέρες από τότε που τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν το νησί μας ωστόσο οι ζημιές και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν απ' ότι φαίνεται είναι μεγάλα και θέλουν πολύ μεγάλη προσοχή.
Σήμερα το πρωί στην περιοχή του Καψαλιού κοντά στο Υδραγωγείο, όπου την περασμένη εβδομάδα ένα αυτοκίνητο είχε βουλιάξει μέσα στον παραλιακό δρόμο, όταν πήγε το φορτηγό του Δήμου για να μπαζώσει την τρύπα είχε την ίδια τύχη όπως θα δούμε και στις παρακάτω φωτογραφίες. Αυτό το σημείο του παραλιακού δρόμου είναι στο μάτι του καιρού και έχει υποστεί μεγάλες φθορές οι οποίες χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και άμεσης αποκατάστασης καθώς μην ξεχνάμε πως είναι ένα απ' τα πιο πολυσύχναστα μέρη και ήδη η τουριστική περίοδος του Πάσχα είναι πολύ κοντά.
Εδώ οι πίσω δεξιά ρόδες του φορτηγού έχουν βουλιάξει στο σαθρό οδόστρωμα



Αφού απελευθερώθηκε το φορτηγό και ρίχτηκαν τα μπάζα, το JCB του Δήμου προσπαθεί να εξομαλύνει την επιφάνεια κλείνοντας τις τρύπες.
Εδώ η πολύ μεγάλη τρύπα δείχνει την τεράστια διάβρωση που έχει υποστεί το οδόστρωμα στο συγκεκριμένο σημείο
Εδώ πλέον καλυμμένη με πέτρες. Σίγουρα όμως η περιοχή δεν εμπνέει ασφάλεια και πρέπει να γίνει ένα έργο προσεκτικά μελετημένο και σωστό για την αποκατάσταση του σημείου.
Τα σημάδια της προχωρημένης διάβρωσης είναι κάτι παραπάνω από ορατά. Αυτό το κομμάτι του παραλιακού δρόμου πρέπει να ελεγχθεί από αρμόδιους μηχανικούς για το αν μπορεί να χρησιμοποιείται από οχήματα και περαστικούς.
Λίγα μέτρα μακριά ακόμα ένα σημείο στον παραλιακό δρόμο που έχει έντονα τα σημάδια φθοράς.
Το ίδιο σημείο από πιο κοντά. Δεν μπορώ να φανταστώ κι ελπίζω πως καμία απ' αυτές τις σκουριασμένες, ταλαιπωρημένες και ταυτόχρονα εκτεθειμένες σωλήνες χρησιμοποιείτε για την ύδρευση του Καψαλίου.
Περνάμε και στον Πίσω Γιαλό, που επίσης υπήρχαν ζημιές στον παραλιακό δρόμο απ' την πρόσφατη θεομηνία οι οποίες κι αυτές αποκαταστάθηκαν.


Πηγή / Φωτογραφίες: Γιώργος Σάμιος
Κείμενο: Παναγιώτης Μπαχτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου