Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΒΡΟΝΤΕΡΟ << ΟΧΙ >> ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι βατικιώτες


Κατά τη διάρκεια της λαϊκής συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου, κάτοικοι από την Ελίκα έως τον Καβομαλιά, δήλωσαν την αντίθεσή τους όχι μόνο στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στις περιοχές (Βρομώντας, Κριθίνα, Χιόνη, Βαβύλα, κά.), αλλά και στους γενικότερους ενεργειακούς σχεδιασμούς για τα Βάτικα, που αφορούν την εγκατάσταση ΑΠΕ βιομηχανικής κλίμακας.

Ως πρώτη δράση αποφασίστηκε η παρουσία της Συντονιστικής Επιτροπής στη συνεδρίαση του ΔΣ Μονεμβασίας που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 26/4, προκειμένου να αποσπάσουν μια ξεκάθαρη θέση από το Συμβούλιο. Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως τονίστηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή, ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης αρνήθηκε να συζητηθούν τα θέματα αυτά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Παράλληλα, αποφασίστηκε συγκέντρωση στην πλατεία της Νεάπολης το πρωί της επόμενης Κυριακής, όπου θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση από τους νέους του Αγίου Νικολάου με πανό διαμαρτυρίας, ενώ θα μοιραστούν φυλλάδια και ενημερωτικό υλικό.
Τέλος, αποφασίστηκε η δημιουργία Πανβατικιώτικης Επιτροπής Αγώνα, ενώ σημειώθηκε χαρακτηριστικά, πως τα μέλη της Συντονιστικής επεκτείνουν τη δράση τους στο συνολικό έλεγχο της αναπτυξιακής πολιτικής του Δήμου για τον τόπο, «η οποία ως τώρα κρατείται μυστική».



Πηγή: lakonikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου