Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΜΕΓΑΛΗ ΈΝΤΑΣΗ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΚΥΘΗΡΩΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΜΕ ΤΗ Ν.Δ. ΖΩΗΣ ΡΟΥΣΣΟΥ

Μεγάλη ένταση επικράτησε σήμερα το απόγευμα στο πάνω Λιβάδι Κυθήρων μεταξύ ομάδας αντιμνημονιακών Κυθηρίων πολιτών και της υποψήφιας βουλευτή της Ν.Δ. κας. Ζωής Ρούσσου, η οποία σήμερα και αύριο περιοδεύει στο νησί των Κυθήρων, αλλά και τοπικών στελεχών της Ν.Δ..
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ' την αρχή. Σήμερα το απόγευμα (Πέμπτη 26/4/2012) η υποψήφια βουλευτής στην Α' Πειραιά και Νήσων με τη Ν.Δ. κα. Ζωή Ρούσσου είχε προγραμματισμένη ομιλία στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. στο πάνω Λιβάδι Κυθήρων. Μια ομάδα Αντιμνημονιακής δράσης Κυθηρίων πολιτών, οι οποίοι είχαν διαμαρτυρηθεί και στην τελετή παράδοσης Δωρεάς φαρμάκων στον Δήμο Κυθήρων πρόσφατα λόγω της παρουσίας τότε του κ. Κατσαφάδου(νυν υποψηφίου με τη Ν.Δ.), γύρω στα 30 άτομα συγκεντρώθηκαν και σήμερα στο parking έξω από τα γραφεία της Τ.Ο. της Ν.Δ. με σκοπό να διαμαρτυρηθούν στην υποψήφια για τις μνημονιακές πολιτικές που ακολουθούν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η Ν.Δ.. 


Ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. φοβούμενος για επεισόδια ενημέρωσε την αστυνομία η οποία κλήθηκε και παρακολουθούσε διακριτικά την κατάσταση.
Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα η ομιλία να καθυστερεί και να μην ξεκινάει. Τα πράγματα ήταν ήρεμα. Μετά από αρκετή ώρα έγινε γνωστό ότι η κα. Ρούσου μαζί με τοπικά στελέχη της Ν.Δ. αλλά και άλλους ανθρώπους βρισκόταν σε διπλανή καφετέρια όπου θα γινόταν εκεί η συζήτηση τελικά.



Η αντιμνημονιακή ομάδα Κυθηρίων, λοιπόν κατευθύνθηκε στην καφετέρια. Ζήτησαν να συνομιλήσουν με την κα Ρούσσου να της εκφράσουν τα παράπονά τους και τη δυσαρέσκειά τους και παράλληλα ανάρτησαν πανό στην άκρη του δρόμου απέναντι ακριβώς από την είσοδο της καφετέριας το οποίο έγραφε: << ΑΛΗΤΕΣ - ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ >>.


Μετά από λίγη ώρα η κα. Ρούσσου βγήκε έξω για να συνομιλήσει με τους διαμαρτυρόμενους, συζήτηση στην οποία επικράτησαν οι φωνές και οι απανωτές ερωτήσεις των διαμαρτυρομένων, αλλά και δυσαρέσκεια τους για τις απαντήσεις της υποψήφιας βουλευτή.


Η κα. Ρούσσου αναστατωμένη για την (πρωτόγνωρη προφανώς για την ίδια) κατάσταση που συνάντησε ξαναμπήκε μέσα στην καφετέρια και οι διαμαρτυρόμενοι απτόητοι συνέχισαν απ' έξω τη διαμαρτυρία τους με συνθήματα κατά των πολιτικών του μνημονίου.
Η παρουσία της αστυνομίας ήταν συνεχής και διακριτική διαφυλάτωντας τις ισορροπίες. Μάλιστα παρών όλο το απόγευμα μέχρι αργά το βραδύ ήταν και ο Διοικητής του Α.Τ. Κυθήρων. 
Η ώρα περνούσε και σε κάποια στιγμή η ομάδα των διαμαρτυρομένων, αποφάσισαν να αγοράσουν γιαούρτια και να τα φάνε ομαδικά σαν μήνυμα ότι γιαούρτια έχουμε αλλά δεν έχουμε σκοπό να τα πετάξουμε.

Σ'αυτό το σημείο υπήρξε φόβος μην υπάρξουν έκτροπα όμως όλα κυλούσαν ήρεμα. Σε λίγη ώρα κάποιο άτομο από την ομάδα μπήκε μέσα στην καφετέρια και απευθύνθηκε ξανά στην υποψήφια βουλευτή η οποία ξαναβγήκε για να συνομιλήσει με τους διαμαρτυρόμενους.


Η ένταση με τις ερωτήσεις άρχισε να ανεβαίνει και ο πρόεδρος της Τ.Ο. της Ν.Δ. θέλοντας να προφυλάξει προφανώς την υποψήφια αλλά και με έντονη φόρτιση λόγω της όλης κατάστασης, προέβη σε έναν ατυχή και εντελώς αχρείαστο και προσβλητικό χαρακτηρισμό προς τους διαμαρτυρόμενους (τους χαρακτήρισε μπαχαλάκιδες) γεγονός το οποίο τίναξε στον αέρα την όποια ισορροπία επικρατούσε εξαγριώνοντάς τους. Ακολούθησε τρομερή ένταση, ακούστηκαν χυδαίες και προσβλητικές ύβρεις και απειλές από τους διαμαρτυρόμενους προς τον πρόεδρο της Τ.Ο. της Ν.Δ. ο οποίος μόλις που πρόλαβε να βάλει μέσα στην καφετέρια την υποψήφια γλυτώνοντας απ' το μένος ορισμένων διαμαρτυρόμενων. Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση, μπήκαν μπροστά στην πόρτα και μαζί με κάποιους πιο ψύχραιμους παρευρισκόμενους συγκράτησαν ορισμένα άτομα που βρίσκονταν εκτός εαυτού και θέλησαν να μπουν μέσα στο μαγαζί.
Ευτυχώς τα χειρότερα απεφεύχθησαν και σιγά σιγά ηρέμησαν κάπως τα πράγματα.
Με προτροπή πάλι μιας κυρίας από τους διαμαρτυρόμενους η υποψήφια ξαναβγήκε εισπράττοντας την έντονη δυσαρέσκεια των παρευρισκομένων.


Η διάρκεια, η ένταση αλλά και το κεντρικό σημείο των γεγονότων προσέλκυσε πολύ κόσμο που σταμάταγε με τα αυτοκίνητά του, αλλά και πολλοί πεζοί ήρθα να δουν τι συμβαίνει.
Μετά από κάποια ώρα κι ενώ ήταν ήδη αρκετά αργά η υποψήφια αποχώρησε από την καφετέρια κι αρκετή ώρα μετά αποχώρησαν και οι υπόλοιποι που βρίσκονταν μέσα στο μαγαζί για την ομιλία της κας. Ρούσσου μαζί τους και ο πρόεδρος της Τ.Ο. της Ν.Δ. εισπράττοντας γιουχαϊσματα απ' όσους διαμαρτυρόμενους παρέμεναν ακόμα απ' έξω.
Μετά απ' αυτό αποχώρησαν και οι διαμαρτυρόμενοι ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη επίσκεψη υποψήφιου βουλευτή στα Κύθηρα.

Κέιμενο / Φωτογραφίες / Επιμέλεια: Παναγιώτης Μπαχτής - ΤΣΙΡΙΓΟ FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου