Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14/5/2012

Με καθυστέρηση δεκαετιών, φαίνεται ότι καί τα Κύθηρα μπαίνουν στούς τουριστικούς προορισμούς που επιλέγουν γιά τις διακοπές τους οι Ευρωπαίοι, μαζικά καί οργανωμένα.
Αποτέλεσμα των προσπαθειών πού ξεκίνησαν πριν ένα χρόνο περίπου, ήταν η προσγείωση του πρώτου αεροπλάνου της Jettime στο αεροδρόμιο του νησιού μας.
Η αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου γέμισε απο τους 102 Δανούς τουρίστες κάθε ηλικίας.
Η έκπληξή τους ήταν εμφανής, όταν μαθητές καί μαθήτριες με παραδοσιακές στολές χόρευαν Ελληνικούς χορούς, καί από τον μπουφέ που είχε ετοιμαστεί, πήραν την πρώτη Τσιριγώτικη γεύση από μελομακάρουνα και φατουράδα, ενώ οι υπεύθυνοι του primo turs δέν έκρυβαν την ικανοποίησή τους γιά οργάνωση της εκδήλωσης.



Η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου κ. Καλλιόπη Καρύδη ως καλή οικοδέσποινα είχε φροντίσει γιά όλα ενώ  παρόντες ήταν ακόμα ο Δήμαρχος Θόδωρος Κουκούλης ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Πρωτοψάλτης, καί μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. 


Η πτήση θα γίνεται κάθε Κυριακή μέχρι και τον Οκτώβριο καί σύμφωνα με το ταξιδιωτικό γραφείο θα παραμένουν περίπου 130-140 τουρίστες συνεχώς αυτό διάστημα στό νησί.

Οι επισκέπτες θα διαμένουν σε Ξενοδοχεία της Αγίας Πελαγίας και θα έχουν εβδομαδιαίο πρόγραμμα επίσκεψης στα αξιοθέατα ολόκληρου του νησιού καθώς και στην Ελαφόνησο.
Οι αρχικυβερνήτες της αεροπορικής εταιρείας έχουν ζητήσει, να εξετασθεί η δυνατότητα εφοδιασμού του αεροπλάνου με καύσιμα.
Για τον Δήμο είναι πολύ θετική εξέλιξη και θα επιταχύνει τις προσπάθειες του ώστε να επιτύχει την επιμύκηνση του διαδρόμου καί την δημιουργία βάσης καυσίμων για τον εφοδιασμό των αεροσκαφών.

Πηγή: kythira.gr
Φωτογραφίες: Χρύσα Φατσέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου