Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ / ΒΙΝΤΕΟ

Πριν από λίγες ημέρες και πιο συγκεκριμένα στις 27,28 και 29 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στα Κύθηρα ένα τριήμερο αφιέρωμα στην οδική Ασφάλεια το οποίο περιελάμβανε και θεωρητική ενημέρωση αλλά και βιωματική μέσω προσομοιωτών.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ' την αρχή. Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Ποταμού σε συνεργασία με τους MOTO ΚΥ.ΛΕ.Ρ (Μοτοσυκλετιστική Κυθηραϊκή Λέσχη Ρομαντικών) πήραν μια πάρα πολύ ουσιαστική και σημαντική πρωτοβουλία, να διοργανώσουν ένα τριήμερο αφιερωμένο στην ενημέρωση για την οδική ασφάλεια.
Σ'αυτήν τους την προσπάθεια βρήκαν  αρκετούς χορηγούς συνοδοιπόρους κι έτσι αυτό το τόσο σημαντικό εγχείρημα υλοποιήθηκε.
Αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της προσπάθειας ήταν η παρουσία του Ι.Ο.ΑΣ. (Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς). Στα Κύθηρα μετέβησαν εξειδικευμένα μέλη του Ινστιτούτου με τέσσερις προσομοιωτές για βιωματική ενημέρωση. Την Παρασκευή 27 Απριλίου ήταν προγραμματισμένη ενημέρωση στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Κυθήρων. Το Σάββατο 28 Απριλίου από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα οι προσομοιωτές και τα μέλη του Ινστιτούτου ήταν στον κεντρικό δρόμο στο Λιβάδι Κυθήρων για ενημέρωση του κόσμου.



Το απόγευμα του Σαββάτου έγινε στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ενημέρωσης ομιλία/παρουσίαση στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο στη Χώρα Κυθήρων από τους : κ. Γ. Κατσικογιάννη ιατρό, την κα. Μ. Σμάγα ψυχολόγο και εκπρόσωπο της αστυνομίας σχετικά με το θέμα των τροχαίων ατυχημάτων και της οδικής ασφάλειας.





Τέλος την Κυριακή 29 Απριλίου από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα οι προσομοιωτές και τα μέλη του ινστιτούτου βρέθηκαν στον Ποταμό για την ενημέρωση των ανθρώπων που διαμένουν στο βόρειο τμήμα του νησιού.
Συμπερασματικά το όλο εγχείρημα στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία ενώ πλήθος κόσμου (αναλογικά με τον κόσμο που βρισκόταν στο νησί) από όλες τις ηλικίες ενημερώθηκε και βίωσε πολύ χρήσιμες πληροφορίες για την οδική ασφάλεια.


Εμείς θέλουμε να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια και μπράβο στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Ποταμού και στους ΜΟΤΟ ΚΥ.ΛΕ.Ρ. γι' αυτή τους την προσπάθεια και πρωτοβουλία, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Ι.Ο.ΑΣ. και τα μέλη του, στους επιστήμονες και τα μέλη της αστυνομίας που συμμετείχαν σ'αυτήν την τόσο χρήσιμη και σημαντική προσπάθεια αλλά και σε όλους τους χορηγούς και τους ανθρώπους που βοήθησαν και συνεισέφεραν για να πραγματοποιηθεί αυτό το εγχείρημα.
Ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει συνέχεια αυτής της προσπάθειας, μιας που έγινε η αρχή, με ενημερώσεις και για άλλα θέματα εξίσου σημαντικά και σοβαρά.


Ακολουθεί το video απ' την ενημέρωση του κόσμου και την χρήση των προσομοιωτών

Το video της ομιλίας στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο στη Χώρα Κυθήρων για τα τροχαία ατυχήματα και την οδική ασφάλεια

Φωτογραφίες / Video / μοντάζ: Photo Cerigo - Βαλέριος Καλοκαιρινός
Κέιμενο / Επιμέλεια: Τσιρίγο FM - Παναγιώτης Μπαχτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου