Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΜΟΛΑΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ

Την Κυριακή 20 Μαΐου, ο Διοικητής των Νοσοκομείων Σπάρτης και Μολάων, κ. Νικόλαος Ι. Κουφός, επισκέφθηκε το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ελαφονήσου, με σκοπό την ενημέρωσή του από το ιατρικό προσωπικό, τη Δημοτική Αρχή και τους κατοίκους της νήσου για την παρεχόμενη προσφορά υπηρεσιών υγείας, αλλά και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ενόψει της θερινής περιόδου κατά την οποία ο πληθυσμός της Ελαφονήσου υπερδιπλασιάζεται.

Ο κ. Κουφός, συζήτησε διεξοδικά για τις ελλείψεις του ιατρείου και τις ενδεδειγμένες ενέργειες ως προς την ενίσχυσή του με ανθρώπινο δυναμικό με την ειδικευμένη ιατρό, Επιμελήτρια Β΄ Γενικής Ιατρικής κ. Αλεβίζου Σταυρούλα, η οποία υπηρετεί στην Ελαφόνησο.

Επίσης είχε μια γόνιμη συνεργασία με το Δήμαρχο κ. Ψαρομμάτη Παναγιώτη και τους Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι με προθυμία υποσχέθηκαν να συνδράμουν το έργο του ιατρείου με τεχνικά μέσα και με όποιο άλλο τρόπο μπορούν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε ο κ. Κουφός για ένα μηχάνημα τηλεϊατρικής, υψηλών τεχνικών προδιαγραφών το οποίο έχει εγκατασταθεί στο ιατρείο Ελαφονήσου από τον Οίκο Ναύτου και για ένα περίπου έτος τώρα, βρίσκεται ανενεργό. Ο Διοικητής ανέφερε στους τοπικούς παράγοντες ότι είναι υποχρέωση όλων να εξευρεθεί ο τρόπος χρήσης του μηχανήματος, το οποίο θα εξυπηρετεί σημαντικά σε θέματα ιατρικών εξετάσεων και χωρίς ιδιαίτερο κόστος, τον τοπικό πληθυσμό, ο οποίος βρίσκεται μακριά και πολλές φορές αποκλεισμένος από τα αστικά κέντρα και τα Νοσοκομεία του Νομού. Ο ίδιος υποσχέθηκε ότι θα έρθει σε επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες τηλεϊατρικής  των Αθηνών και θα επιδιώξει να επιτευχθεί η διασύνδεση του μηχανήματος με κάποιο αντίστοιχο σύστημα, ώστε αυτό να αποκτήσει την απαιτούμενη λειτουργικότητα.

Τέλος, ο Δήμαρχος και οι κάτοικοι του νησιού ευχαρίστησαν το Διοικητή των Νοσοκομείων της Λακωνίας,  κ. Νικόλαο Κουφό για το ενδιαφέρον και την αμέριστη συμπαράστασή του στην αδιάλειπτη λειτουργία και την καλύτερη οργάνωση του ιατρείου της Ελαφονήσου.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΤΩΝ ΔΙΑΣΥΝΔΕΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Γ. Ν. ΣΠΑΡΤΗΣ &  Γ. Ν. – Κ. Υ. ΜΟΛΑΩΝ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ  Ι. ΚΟΥΦΟΣ

Πηγή: apela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου