Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΗΣΩΝ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Αττικής συνεχίζει και εφέτος το πολιτιστικό της ταξίδι στα νησιά μας, με τη συμμετοχή πολλών και καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων έχει ως εξής:


  • Την Παρασκευή 24 Αυγούστου, μουσική εκδήλωση με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και την Ειρήνη Τουμπάκη, στην Ύδρα, στο πλαίσιο του εορτασμού των «Κουντουριώτιων».
  • Την Παρασκευή 31 Αυγούστου, μουσική εκδήλωση με το καλλιτεχνικό σχήμα του Θάνου Μικρούτσικου, τον Γιάννη Κούτρα και την Άννα Λινάρδου, στη Σαλαμίνα, στο πλαίσιο των «Σαλαμινίων».
  • Το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου, η θεατρική παράσταση «το παιχνίδι της φαντασίας» του Πιέρ Κορνέιγ σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου, στα Μέθανα.
  • Το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου, μουσική εκδήλωση με την «Αθηναϊκή Κομπανία», στον Πόρο.
  • Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, μουσική εκδήλωση με τον Κώστα Μακεδόνα και την Αναστασία Μουτσάτσου, στις Σπέτσες, στο πλαίσιο του εορτασμού της «Αρμάτας».
  • Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα της Νάντιας Καραγιάννη, στο Αγκίστρι.
  • Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, μουσική εκδήλωση με το καλλιτεχνικό σχήμα του Θάνου Μικρούτσικου, τον Γιάννη Κούτρα και την Άννα Λινάρδου, στην Αίγινα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιστικιού.
  • Τέλος, προγραμματίζεται εκδήλωση στα Κύθηρα, σε συνεργασία με το Δήμο Κυθήρων.
Η είσοδος για το κοινό σε όλες οι εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων δήλωσε τα εξής:
«Με το ελάχιστο δυνατό κόστος, λόγω της υφιστάμενης οικονομικής κατάστασης, αλλά με εγγυημένη την ποιότητα των εκδηλώσεων ξεκινάει ένα ακόμη πολιτιστικό ταξίδι της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων. Με τις εκδηλώσεις μας που γίνονται με την συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών, θέλουμε να συμβάλλουμε στην ψυχαγωγία των χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών των νησιών μας και να στηρίξουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε μια εποχή που αυτό αποτελεί κεντρικό στρατηγικό στόχο για την επιβίωσή τους».

Πηγή: Περιφερειακή Ενότητα Νήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου