Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΡΑΒΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ 20.8.2012 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - VIDEO)

Τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012, πραγματοποιήθηκε η επίσημη αδελφοποίηση του Δήμου Κυθήρων με το Δήμο Καραβά της Κύπρου. Η σεμνή τελετή έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Κυθήρων στη 1 το μεσημέρι. 
Το Δήμο Κυθήρων εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Θεόδωρος Κουκούλης, οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, αλλά και της μείζονος αντιπολίτευσης και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καραβά Κυθήρων κ. Γιώργος Τσάκος. Επίσης παρών ήταν και  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ. Το Δήμο Καραβά της Κύπρου εκπροσώπησαν, ο Δήμαρχος Ιωάννης Παπαϊωάννου, ένας Δημοτικός Σύμβουλος, δεκαμελής αντιπροσωπεία της νεολαίας Καραβά και άλλα άτομα από την Κύπρο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης και πολλοί Κυθήριοι. Το λόγο πήραν πρώτοι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων κ. Βέζος Λάζαρος και ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Κουκούλης Θεόδωρος, οι οποίοι καλωσόρισαν την αποστολή από την Κύπρο και ο κ. Κουκούλης μίλησε για τη σημαντικότητα και το ιστορικό αυτής της αδελφοποίησης αλλά και για την παράνομη κατοχή της μισής Κύπρου μετά το 1974 και τον διωγμό των Ελληνοκυπρίων. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος του Καραβά της Κύπρου, κ. Παπαϊωάννου, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και μίλησε και αυτός για τη σημασία και την προσπάθεια αυτής της αδελφοποίησης αλλά και για τον ξεριζωμό που βιώνουν οι δημότες του Καραβά της Κύπρου από τα τραγικά γεγονότα του 1974 και το διωγμό τους από την ιδιαίτερή τους πατρίδα. Στη συνέχεια, υπογράφηκαν τα πρωτόκολλα αδελφοποίησης, έγινε η εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων και η εκδήλωση έκλεισε με τις καθιερωμένες φωτογραφίες και κεράσματα. 
Εμείς να δώσουμε συγχαρητήρια για την αδελφοποίηση μεταξύ του Δήμου Κυθήρων και του Δήμου Καραβά της Κύπρου, για τις άοκνες προσπάθειες χρόνων των εμπλεκομένων κι ελπίζουμε αυτή η αδελφοποίηση να αποτελέσει την αφετηρία μιας πιό γόνιμης, άμεσης και ωφέλιμης και για τους δύο Δήμους, επικοινωνίας και συνεργασίας. 
Ακολουθούν φωτογραφίες και video του Βαλέριου Καλοκαιρινού από την εκδήλωση:
















Ο Δήμος Κυθήρων έδωσε αναμνηστικά δώρα και στην αντιπροσωπεία της νεολαίας του Καραβά της Κύπρου





και το video:


Κείμενο: Παναγιώτης  Μπαχτἠς
Φωτογραφίες / Video: Photo Cerigo - Βαλέριος Καλοκαιρινός

Η Ανριπροσωπεία απ'τον Δήμο Καραβά της Κύπρου στον Τσιρίγο FM 105,6

Το ίδιο βράδυ που πραγματοποιήθηκε η αδελφοποίηση στα Κύθηρα, είχαμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στο studio του Τσιρίγο FM 105,6 σε μια έκτακτη εκπομπή, τους Δημάρχους Κυθήρων και Καραβά Κύπρου, τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Καραβά Κυθήρων κ. Γιώργο Τσάκο, καθώς και τρία μέλη της αντιπροσωπείας της νεολαίας του Καραβά: την Μαρία Κλαβαριώτη, την Έλενα Μεσαρίτου και τον Παναγιώτη Παπαϊωάννου. Μιλήσαμε για τις προσπάθειες και τον αγώνα χρόνων μέχρι να φτάσουμε στην επίσημη αδελφοποίηση, τις ευκαιρίες, τα πλεονεκτήματα, τις δραστηριότητες της νεολαίας του Καραβά της Κύπρου, καθώς επίσης και για τον ξεριζωμό που βιώνουν οι Καραβιώτες της Κύπρου από τα τραγικά γεγονότα του 1974 και την παράνομη κατοχή της ιδιαίτερης πατρίδας τους που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Κείμενο: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: Μαρία Πετροχείλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου