Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΣΙΡΙΓΟ FM 105,6 ΣΤΙΣ 24.8.2012 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Πολλές φορές έχουμε φιλοξενήσει είτε τηλεφωνικά είτε ζωντανά στον Τσιρίγο Fm 105,6 μέλη της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς - Αθηνών. Την Παρασκευή 24 Αυγούστου είχαμε την χαρά και πάλι να έχουμε κοντά μας στο σταθμό εκτός από τον δραστήριο πρόεδρο της αδελφότητας κ. Βρεττό Κυπριώτη, γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους στην Κυθηραϊκή αδελφότητα αλλά και παιδιά μέλη του χορευτικού και του μουσικού συγκροτήματος της αδελφότητας.
Η συζήτηση ξεκίνησε με τον κ. Κυπριώτη να μας ενημερώνει για τις δραστηριότητες που έχουν πραγματοποιηθεί με ιδιαίτερη αναφορά στις καλοκαιρινές και φυσικά για τη νέα σεζόν που θα ξεκινήσει το φθινόπωρο. Μάλιστα Ο κ. Κυπριώτης απηύθυνε και την καθιερωμένη πρόσκληση σε όλα τα τσιριγωτάκια που μένουν στην Αττική ή πέρασαν φέτος σε κάποια σχολή να επισκεφθούν την Κυθηραϊκή αδελφότητα, να συμμετέχουν στις δράσεις της και τα μαθήματα χορού και παραδοσιακών μουσικών οργάνων που η αδελφότητα τα παρέχει εντελώς δωρεάν στα παιδιά και να μεγαλώσει ακόμα πιο πολύ ο Τσιριγώτικος πυρήνας στην Αθήνα!
Μετά το λόγο πήραν οι γονείς που βρίσκονταν στο studio, συγκεκριμένα μας μίλησαν ο κ. Καλαϊτζάκης και ο κ. Καλοκαιρινός. Μας μίλησαν για την εμπειρία τους τα τελευταία χρόνια στην αδελφότητα, για την σημαντική δουλειά που συντελείται και φυσικά για την πολύ όμορφη ατμόσφαιρα που υπάρχει και καθ'όλη τη διάρκεια του χειμώνα ταξιδεύει τους συμμετέχοντες έστω και νοερά κάθε εβδομάδα στα Κύθηρα!



Τέλος ο λόγος πέρασε στους πρωταγωνιστές που δεν είναι άλλοι από τα παιδιά.
Κοντά μας ήταν με αλφαβητική σειρά: 
- Γιώργος Καλαϊτζάκης
- Κατερίνα Καλαϊτζάκη
- Μαρία-Μυρτώ Καλαϊτζάκη
- Μαντώ Καλοκαιρινού
- Γιάννης Στάθης
Με τα παιδιά συζητήσαμε για την εμπειρία τους και τα βιώματά τους στην Κυθηραϊκή Αδελφότητα, τα μαθήματα που κάνουν και σε παραδοσιακούς χορούς αλλά και σε παραδοσιακά όργανα και πάνω απ'όλα για το καλό κλίμα που υπάρχει και τις φιλίες που αναπτύσσονται με όλα τα τσιριγωτάκια που συμμετέχουν πράγμα πολύ σημαντικό στο αχανές της Αθήνας.
Η εκπομπή έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, τα παιδιά μας έπαιξαν κυθηραϊκούς χορούς και μας τραγούδησαν δείγμα της πολύ καλής δουλειάς που συντελείται στα μαθήματα.

Ο Γιάννης μας έπαιξε λαούτο, ο Γιώργος μας έπαιξε βιολί και τα κορίτσια μαζί με τον κ. Κυπριώτη μας τραγούδησαν Τσιριγώτικα τραγούδια!

 Εμείς τους ευχόμαστε καλή πρόοδο στη ζωή τους και να συνεχίσουν να είναι κοντά στα ήθη και τις παραδόσεις της ιδιαίτερης πατρίδας τους με τα οποία γαλουχήθηκαν από τις οικογένειές τους και την Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς Αθηνών.



Κείμενο: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: Μαρία Πετροχείλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου