Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1.10.2012

Παραδόθηκαν στο Δήμο οι πινακίδες που είχε παραγγείλει, για να αντικατασταθούν οι φθαρμένες  σε κεντρικά σημεία του οδικού  δικτύου, ήδη άρχισε η αντικατάσταση, η οποία θα γίνει από εργαζόμενους στο Δήμο και εθελοντές. 
Μαζί με τις πινακίδες ο Δήμος προμηθεύτηκε και δύο πινακίδες-χάρτες του νησιού, για να τοποθετήσει έναν στο λιμάνι και έναν στο αεροδρόμιο. 
Είμαστε στη εποχή του Φθινοπώρου αλλά το Καλοκαίρι συνεχίζεται. 
Η υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου είναι σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ώστε στις βρύσες κάθε σπιτιού να ρέει νερό. 
Η παλαιότητα κυρίως των δικτύων, οι κακοτεχνίες στην κατασκευή τους και η αστοχία των υλικών είναι οι κύριες αιτίες των διαρροών. Αρκετές δεκάδες από αυτές τις ζημιές αντιμετωπίστηκαν κι αυτό το καλοκαίρι από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου καί τα συνεργεία επισκευών. 
Κάθε χρόνο ο Δήμος δαπανά σημαντικά ποσά για την αποκατάσταση των ζημιών στην ύδρευση. Σε πολλές περιπτώσεις αυτές οι ζημιές είναι η αιτία διακοπών στην υδροδότηση των οικισμών. 
Ο Δήμος σ´ αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία αναζητά οικονομικό τρόπο για εκτεταμένη  αντικατάσταση των τμημάτων που παρουσιάζουν συνεχή προβλήματα.


Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση του δρόμου την παραλία Λυκοδήμου. Την χρηματοδότηση αυτού του έργου ο Δήμος έχει εξασφαλίσει από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ). 
Πρόθεση της Δημοτικής αρχής είναι να ολοκληρώσει όλα τα έργα οδοποιίας που είναι σε εκκρεμότητα.
Ξεκίνησε το έργο διαπλάτυνσης της οδού προς Κομηνιάνικα-Αγία Ελέσσα. 
Ολοκληρώθηκε η επισκευή του μονοπατιού στην ρεματιά του Καραβά, από Αμιργιαλή μέχρι την Πορτοκαλιά. 
Παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση ο Δήμος προσπαθεί να ολοκληρώσει τα έργα πού έχει προγραμματίσει.


Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου