Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  το πρόγραμμα φιλοξενίας   15  μαθητών Γυμνασίου Κυθήρων  , καθώς και 15 μαθητών από την Σύμη   το Σαββατοκύριακο,  από 2/11/2012 -4/11/2012 στην  Αθήνα  μια χορηγία του ΟΤΕ  και COSMOTE ,  στην παγκοσμίου φήμης έκθεση  το « Ναυάγιο των Αντικυθήρων : το  πλοίο , ο Μηχανισμός ».   Τα παιδιά τα καλωσόρισε και τα ξενάγησε στα πιο σημαντικά έργα τέχνης των συλλογών του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου η Αρχαιολόγος  κυρία Αναστασία Γκαδόλου. Στην συνέχεια η κυρία Νικολέτα  Ξυδέα Αρχαιολόγος του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων  παρουσίασε εκπαιδευτικό πρόγραμμα  « Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων: 30 Οργές Κάτω από την Θάλασσα». Ακολούθησε παρουσίαση της Ηλεκτρονικής  Εκπαιδευτικής Εφαρμογής  « Τα Μυστήρια του Μηχανισμού των Αντικυθήρων »  στο Αμφιθέατρο του Μουσείου  από την Αρχαιολόγο  κυρία  Μαρία  Σελέκου.
        Στην διάρκεια του ταξιδιού εκτός από την επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο πραγματοποιήθηκαν και άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες  όπως:   επίσκεψη στο Ίδρυμα  Ευγενίδου και  παρακολούθηση της ψηφιακής παράστασης ο Ουρανός των Αρχαίων ,  ψυχαγωγικές δράσεις    -  CINEMA   στο Village Cinemas, αλλά και ξενάγηση στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.
         Καθ΄  όλη τη διάρκεια της επίσκεψης  στην Αθήνα  την ομάδα συνόδεψαν  η κα. Μαρία Πάχου , από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων ΟΤΕ – COSMOTE, η κα. Ζάννα Ταραζή, Προϊσταμένη Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων ΟΤΕ  - COSMOTE , o κ. Νίκος Χριστοφίδης από την Carlson Wagonlit Travel, COSMOTE    TEAM, από τον Δήμο Κυθήρων, o κ. Αντώνιος  Εμμ.  Δαπόντες, Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κυθήρων και η κα.Βασιλική Π. Γερακίτη. 


 Όλους  τους ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον  τους αλλά και την προθυμία τους  να συνοδέψουν τα παιδιά.
           Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα που υπέβαλλε προς την  COSMOTE  ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Θεόδωρο Κουκούλης, και επιμελήθηκαν οι Αντιδήμαρχοι  Μιχαήλ Πρωτοψάλτης και Νικόλαος Μεγαλοκονόμος. Ευχαριστούμε όλους όσους συνετέλεσαν  στην  υλοποίηση   αυτού του πολύ ενδιαφέροντος εκπαιδευτικού προγράμματος. Τέλος ευχόμαστε και προσπαθούμε  να ακολουθήσουν και  άλλες  τέτοιου   είδους   χορηγίες, για εκπαιδευτικές επισκέψεις,   χρήσιμες  για τα παιδιά  του τόπου μας.





ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ& ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου