Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 12.2.2013 (VIDEO - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΣΧΟΛΙΑ)

Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013 ορίστηκε η πραγματοποίηση δυο Δημοτικών Συμβουλίων. Το πρώτο στις 5:30 το απόγευμα, θα είχε ως αποκλειστικό θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου Κυθήρων για το 2013 και το δεύτερο στις 7:30 το απόγευμα, είχε 21 θέματα ημερήσιας διάταξης που μπορείτε να διαβάσετε (ΕΔΩ). Μόλις άρχισε η συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό, το λόγο από τον πρόεδρο ζήτησε ο κ. Γιώργος Κομηνός του Δημητρίου, Δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, ο οποίος απευθυνόμενος στο σώμα διάβασε την επιστολή παραίτησής του, η οποία ξάφνιασε το σύνολο του σώματος καθώς δεν γνώριζαν γι' αυτή του την πρόθεση, καθώς όπως εξήγησε ο ίδιος οικογενειακοί λόγοι τον κρατούν μακριά από τα Κύθηρα μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που δεν του επιτρέπει να ασκεί σωστά τα καθήκοντα του. Πρόκειται πραγματικά για μια πράξη ήθους, ευσυνειδησίας και υπευθυνότητας του κ. Κομηνού ο οποίος εξάρθηκε ανάλογα για την πολύχρονη και ανιδιοτελή προσφορά του στα κοινά του νησιού μας, από τους συναδέλφους του. Μετά την επίδοση της επιστολής του ο κ. Κομηνός, αποχώρησε από την συνεδρίαση. Σε περίπου ένα μήνα και τυπικά θα ολοκληρωθεί η αντικατάστασή του από τον πρώτο επιλαχόντα του συνδυασμού του, που είναι ο κ. Αντώνης Πρωτοψάλτης.
Στη συνέχεια έγινε εκτενής συζήτηση γύρω από την κατάρτιση του φετινού προϋπολογισμού και ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον κ. Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους αλλά και από τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου. Στην πορεία της συζήτησης ασκήθηκε έντονη κριτική από τον κ. Παναγιώτη Πρωτοψάλτη αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης και τον κ. Δημήτρη Φατσέα. Σε κάποια στιγμή οι τόνοι ανέβηκαν αλλά ευτυχώς μια μικρή διακοπή από τον Πρόεδρο τον κ. Βέζο, ηρέμησε τα πνεύματα και η συνεδρίαση συνεχίστικε κανονικά. Τελικά ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε κατά πληοψηφία με εννέα δημοτικούς συμβούλους να τον υπερψηφίζουν ενώ δυο (ο κ. Παναγιώτης Πρωτοψάλτης και ο κ. Δημήτρης Φατσέας) τον καταψήφισαν.
Αμέσως μετά ακολούθησε η δεύτερη συνεδρίαση. Συζητήθηκαν αρκετά σημαντικά θέματα αλλά και επτά πρό ημερησίας διάταξης θέματα που δημιούργησαν περεταίρω δυσφορία στην αντιπολίτευση. Αυτά που μονοπώλησαν τη συζήτηση ήταν τα θέματα για τα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος και η τροποποίηση στην κατηγοριοποίηση τους βάση του νέου νόμου αλλά και το θέμα του κτηρίου που στεγάζεται μέχρι σήμερα το γραφείο της Δημοτικής κοινότητας Λιβαδίου, του οποίου διεκδικεί την ιδιοκτησία η τοπική ενορία, μάλιστα παρόντες στη συζήτηση ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος και ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Λιβαδίου ο κ. Νίκος Βάρδας.
Εν κατακλείδι πρέπει να τονίσουμε πως καλύτερο και αποδοτικότερο και για τους Δημοτικούς Συμβούλους αλλά και για το κοινό που θέλει να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις είναι αυτές να μην ορίζονται δύο δύο, ούτε όταν είναι εφικτό με τόσα θέματα (π.χ. κοντά τριάντα στον αριθμό) προς συζήτηση.
Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες και video των συνεδριάσεων του Βαλέριου Καλοκαιρινού:






Ακολουθούν τα video των δυο συνεδριάσεων:


Κείμενο/Επιμέλεια: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες/Video: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PHOTO CERIGO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου