Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Με την έναρξη λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κυθήρων, και σε προηγούμενο δελτίο τύπου κάναμε μια σύντομη αναδρομή στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής οι οποίες οδήγησαν σε μια πρώτη δικαίωση των προσδοκιών των πνευματικών ανθρώπων του νησιού, των λειτουργών της εκπαίδευσης και γενικότερα του Κυθηραϊκού λαού.
Συνεχίζουμε την ενημέρωση για το μεγάλο έργο της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης διότι θεωρούμε τη Βιβλιοθήκη μεγάλο έργο, υπό μία έννοια και μεγαλύτερο από άλλα συνηθισμένα έργα, όπως οδοποιίας, κτηρίων κλπ.
Ήδη, σε έξι μήνες λειτουργίας, η Βιβλιοθήκη έχει δεχθεί πολλούς επισκέπτες-αναγνώστες, ενήλικες αλλά και πολλούς μαθητές και έχει υποδεχτεί ξεχωριστά όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Χώρας-Καρβουνάδων καθώς και το Νηπιαγωγείο Λιβαδίου. 

Έχει επίσης διοργανώσει επτά Σαββατιάτικες εκδηλώσεις με αναγνώσεις βιβλίων, προβολές ταινιών και κατασκευές. Ο δανεισμός βαίνει διαρκώς αυξανόμενος, με ομαλό τρόπο χωρίς καμία απώλεια και σήμερα ανέρχεται στον αριθμό των 325 βιβλίων.
Μέσα στο πρόγραμμα του Δήμου για την λειτουργία της Βιβλιοθήκης έχουν προγραμματιστεί πολλές ακόμα εργασίες για την υλοποίηση των οποίων έχει επιλεγεί σχήμα, το οποίο κρίνεται ευέλικτο. 

Σημαντικό έργο του σχήματος αυτού αποτελεί η αξιοποίηση δωρεάς της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Αυστραλίας καθώς και άλλων χορηγών από την Αυστραλία, σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία και με την επίβλεψη του Δήμου μας. Περιβάλλουμε με την εμπιστοσύνη μας και στηρίζουμε τις προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων.
Ευχαριστούμε όσους εργάζονται εθελοντικά για τις πολύπλευρες δράσεις της Βιβλιοθήκης για το ειλικρινές ενδιαφέρον τους και απευθύνουμε διαρκές προσκλητήριο για ενεργή συμπαράσταση, ενίσχυση της προσπάθειας.
Οι εργασίες που έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν άμεσα είναι οι εξής: εγκατάσταση συστήματος πυρόσβεσης, η προμήθεια σαρωτή και εκτυπωτή, η τοποθέτηση περσίδων καθώς και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος εξωτερικού χώρου.
Ευχαριστούμε τους δωρητές μας, Παν. Δρακάκη, Λευθ. Μιχαλαριά, Μαρία Δ. Κασιμάτη, Δάνο Ζελομοσίδη, Γιώργο Πετρόχειλο καί τη σύζυγό του Ειρήνη Γουλιέλμου, για τα βιβλία που προσέφεραν στη νεοσύστατη Βιβλιοθήκη μας. Ευχαριστούμε επίσης τον κ. Γεώργιο Κ. Τζωρτζόπουλο , (George Poulos), για την προσπάθειά του στην Αυστραλία και την κατάθεση των πρώτων 2.500 €. Προσδοκούμε ενδυνάμωση του βιβλιοφιλικού κλίματος.

Επαινούμε την πρωτοβουλία δημοτών οι οποίοι κινούμενοι από άδολη αγάπη για το βιβλίο και σε διαρκή επικοινωνία με την Δημοτική αρχή, έχουν επιτελέσει σπουδαίο έργο και σχεδιάζουν νέες πρωτοβουλίες, πληρέστερη καταγραφή, καινοτόμο ταξινόμηση, υποστήριξη της ηλεκτρονικής ταυτότητας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κυθήρων και σύναψη σχέσεων με άλλες Ελληνικές Βιβλιοθήκες. 
Εγκρίναμε το πρόγραμμα εθελοντικής υπηρεσίας, για την λειτουργία της Βιβλιοθήκης ως εξής. 
Δευτέρα (17:00-20:00) Ελένη Ρουσκέτου.
Τρίτη (17:00-20:00) Σταυρούλα Φατσέα.
Τετάρτη (17:00-20:00) Γιάννης Σταθάτος.
Πέμπτη (17:00-20:00) Sara Scopsi ή Καλλιόπη Κασιμάτη.
Παρασκευή (17:00-20:00) Φωτεινή Γιαμτσίδου
Σάββατο (10:00-15:00) Δημήτρης Κουτραφούρης.
 

Υπάρχει επίσης δυνατότητα σχολικής επίσκεψης κατά τις πρωινές ώρες κατόπιν συνεννοήσεως με την Βασιλική Κουντούρη-Κουκούλη. Κάθε Κυριακή η Δημοτική Βιβλιοθήκη παραμένει κλειστή. Τυχόν τροποποίηση του προγράμματος κατά την περίοδο των εορτών και την θερινή περίοδο θα ανακοινωθεί εγκαίρως.
Έχει επίσης καταρτισθεί εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας της Βιβλιοθήκης ο οποίος θα ανακοινωθεί μετά την έγκρισή του από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας.
Το τηλέφωνο της Βιβλιοθήκης είναι 27360 38220, η ηλεκτρονική διεύθυνση: kytherianlibrary@yahoo.gr


Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου