Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

H ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΘΗΡΑΪΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΛΕΥΘΕΡΗ

Την Τετάρτη 3 Απριλίου πραγματοποιήθηκε από την ΚυθηραΪκή Αδελφότητα Πειραιά τιμητική εκδήλωση για το κοινωνικό και ποιητικό - λογοτεχνικό έργο του κ. Γιώργο Λευθέρη (Κατελούζου) επ’ ευκαιρία της έκδοσης της τελευταίας του ποιητικής συλλογής «Το Όνομά μου».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μέσα σε μια πολύ ζεστή - συγκινησιακή – ανθρώπινη ατμόσφαιρα, λιτή και απέριττη όπως άρμοζε στον εκλεκτό τιμώμενο και το ήθος του.
Ο πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Βρεττός Κυπριώτης καλοσώρισε  τους παρευρισκομένους και προλόγισε  τον τιμώμενο και η κα. Κατερίνα Μαριάτου παρουσίασε τους προγραμματισμένους παρουσιαστές του έργου του κ. Λευθέρηπου ήταν: η ίδια, ο Γιώργος Κασιμάτης (Δρυμωνιάτης), ο κ. Μανώλης Καλλίγερος εκδότης της Εφημερίδας «Κυθηραϊκά» και ο κ. Κοσμάς Μεγαλοκονόμος ιατρός.
Από την δεσποινίδα Μαρία Κ. Καλλιγέρου έγιναν απαγγελίες του έργου του.
Επίσης έκτακτες παρεμβολες για τον τιμώμενο και το έργο του έκαναν ο καθηγητής Γιώργος Κασιμάτης, ο Κώστας Καλλίγερος και ο Γιώργος Καρύδης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν μελοποιημένα από τον μουσικό γιό του Γιώργου Λευθέρη τον Παναγιώτη Λευθέρη, ποιήματα και προβλήθηκε videoμε προσωπικές σκηνές από την προσωπική και επαγγελματική ζωή του.

















Συγκινητική και ταπεινή στην μεγαλοσύνη της η ομιλία – ευχαριστία του τιμώμενου προς τους διοργανωτές, τους ομιλήσαντες και τους καλεσμένους.
Στο τέλος ο πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Κυπριώτης παρέδωσε εκ μέρους του Δ.Σ. ένα μπουκέτο σεμπρεβίβες, που όπως είπε του το στέλνει η ίδια η μάνα γη που τον μεγάλωσε, η Κυθηραϊκή γη, με όλη της την αγάπη καθώς και ένα album/τόμο για την ιστορία του Πειραιά, σημείο αναφοράς επαγγελματικής κατάρτισης και σταδιοδρομίας.










Μετά το πέρας της εκδήλωσης προσφέρθηκαν εκλεκτά γλυκά φτιαγμένα από την αξιολάτρευτη κα. Άννα Λευθέρη και τσίπουρο παραγωγής του ίδιου, καθώς και αναψυκτικά από την Κυθηραϊκή Αδελφότητα.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
a.   Το Τριφύλλειο ίδρυμα
b.   Η Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών
c.   Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών
d.   Το ΚΙΠΑ
e.   Ο Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Κυθηρίων Αλίμου
f.     Ο Όμιλος Κυθηρίων Πανεπιστημιακών
g.   Ο Σύλλογος Αντικυθηρίων
h.   Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Κυθήρων.

Για το Δ.Σ ο Πρόεδρος
Βρεττός Κυπριώτης

Κείμενο / Φωτογραφίες: Βρεττός Κυπριώτης
Επιμέλεια: Παναγιώτης Μπαχτής - ΤΣΙΡΙΓΟ FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου