Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΣΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ 16.5.2013

Ξημερώματα Πέμπτης 16 Μαΐου 2013, δυνάμεις του Λιμενικού σώματος έπειτα από παρακολούθηση και συντονισμένη επιχείρηση, κατάφεραν και συνέλαβαν λαθρέμπορους τσιγάρων πάνω σε πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν μαζί με το λαθραίο εμπόρευμα.
Πιο συγκεκριμένα ανεπίσημες πηγές μας ανέφεραν, πως το πλοιάριο με τα λαθραία ερχόταν από Δυτικά και η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε περίπου 3ν.μ. νοτιοδυτικά των Κυθήρων. Οι λαθρέμποροι αρχικά μόλις αντιλήφθηκαν τις δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος, προσπάθησαν να ξεφύγουν κι αφού δεν τα κατάφεραν, στη συνέχεια προσπάθησαν να εμβολίσουν τα ταχύπλοα του Λιμενικού προκαλώντας, ειδικά στο ένα, υλικές ζημιές. Οι άνδρες του Λιμενικού με προειδοποιητικές βολές αλλά και με συντονισμένες ενέργειες κατάφεραν και ακινητοποίησαν το πλοιάριο, συνέλαβαν τους λαθρέμπορους και στη συνέχεια κατέπλευσαν στο Διακόφτι Κυθήρων. 
Στο πλοιάριο με τα λαθραία επέβαιναν έξι άτομα πλήρωμα, Ουκρανικής καταγωγής. Στην επιχείρηση συμμετείχαν το ταχύπλοο σκάφος από την Νεάπολη Βοιών και δυο ταχύπλοα του Λιμενικού από τα Χανιά, εκ των οποίων στο ένα προκλήθηκαν οι υλικές ζημιές κατά την συμπλοκή. Νωρίς το πρωί της Πέμπτης τα σκάφη του Λιμενικού έδεσαν στο Διακόφτι, μαζί με το λαθρεμπορικό σκάφος κι αμέσως άρχισε η καταμέτρηση του λαθραίου εμπορεύματος που αποτελείτο περίπου από 1800 και παραπάνω, κιβώτια με τσιγάρα.
Οι λαθρέμποροι όπως και το σκάφος τους με τα λαθραία, κρατούνται αυτή τη στιγμή από δυνάμεις του Λιμενικού σώματος Κυθήρων και Νεάπολης Βοιών στα Κύθηρα.
Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή μας, εναντίον του λαθρεμπορίου. Γι αυτό αξίζουν συγχαρητήρια πολλά και στους προϊσταμένους αλλά και σε όλους τους ανθρώπους που συμμετείχαν ενεργά και με κίνδυνο της ζωής τους, έφεραν εις πέρας αυτή τη δύσκολη επιχείρηση.
Για ότι νεότερο προκύψει στο θέμα αυτό, θα σαν ενημερώσουμε.
Ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες και video του Photo Cerigo:











και το video:



Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής - ΤΣΙΡΙΓΟ FM 105,6
Φωτογραφίες - Video: Ιωάννα Καλοκαιρινού - Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου