Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΜΕ 60(!) ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ... ΚΑΙ ΌΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ...

Μέχρι τώρα είχαμε τα Δημοτικά συμβούλια με 25 και 30 θέματα ημερήσιας διάταξης, που αν προσθέσουμε και τα προ ημερησίας διάταξης θέματα που υπάρχουν σχεδόν πάντα, καθώς και το στάδιο της ενημέρωσης, διαρκούσαν 5 και 6 ώρες. Στα συμβούλια αυτά, πολλοί απ' τους Δημοτικούς Συμβούλους  είτε έφευγαν στη μέση είτε περίμεναν πως και πως την ώρα να τελειώσουν αυτές οι μακροσκελεἰς και ατέρμονες συνεδριάσεις.
Σαν να μην έφταναν λοιπόν αυτά φτάσαμε στη συνεδρίαση με τα 60 (!) θέματα ημερήσιας διάταξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Ιουλίου στις 6 το απόγευμα στην Χώρα Κυθήρων. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε με ποια λογική οδηγήθηκαν σε αυτή την επιλογή, οι υπεύθυνοι κατάρτισης των θεμάτων των Δημοτικών Συμβουλίων, καθώς είναι σίγουρο πως πολύ δύσκολα θα ολοκληρωθεί σε μια μέρα αυτή η γιγαντιαία συνεδρίαση και πως στα τελευταία θέματα οι σύμβουλοι θα είναι αρκετά κουρασμένοι μην πω και άφαντοι...
Καλύτερο για όλους λοιπόν, αλλά πάνω απ'όλα για την ίδια την διαδικασία του Δημοτικού συμβουλίου, είναι η διενέργεια πιο τακτικών συνεδριάσεων με λιγότερα θέματα προς συζήτηση, οι οποίες θα είναι και πιο εποικοδομητικές.
Παρακάτω σας παραθέτουμε αναλυτικά τα θέμα ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης:

Κείμενο: Παναγιώτης Μπαχτής
Πηγή θεμάτων: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου