Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ - ΏΡΑ ΠΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ

Η Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία είναι υπερκομματική παράταξη, συγκεντρώνοντας στους κόλπους της μέλη και υποστηριχτές από όλο το νόμιμο πολιτικό φάσμα, με κοινό μέλημα την χρηστή, δίκαιη και ορθολογική διαχείριση του Δήμου Κυθήρων. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είμαστε ευαισθητοποιημένοι σε οτιδήποτε απειλεί να αποσταθεροποιήσει το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας. Τέτοιο γεγονός αποτελεί η εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα τα ξημερώματα της Τετάρτης από οργανωμένους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής.

Οι προκλήσεις του απροκάλυπτα νεοναζιστικού κόμματος κορυφώνονται με τη δολοφονία αυτή, και δίνουν βάση στη δηλωμένη πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει επιτέλους εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση – είναι εξάλλου δύσκολο να φαντασθεί κανείς άλλη δυτικοευρωπαϊκή χώρα που θα ανεχόταν στους κόλπους της πολιτικό οργανισμό ανοιχτά αφοσιωμένο στα ιδεώδη και τις απόψεις του Χίτλερ.

Εξίσου όμως κρίσιμο είναι οι όποιες αντιδράσεις στις προκλήσεις της Χρυσής Αυγής να παραμείνουν αυστηρά νομότυπες, και να αποφευχθεί ο πειρασμός της συναισθηματικά ίσως ικανοποιητικής αλλά πολιτικά εξαιρετικά επικίνδυνης αυθόρμητης λήψης πρωτοβουλιών. Τα ηγετικά και οργανωτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής έχουν, τα περισσότερα, επανειλημμένως επιδείξει διαγωγή κολάσιμη σύμφωνα με τον εν ισχύ ποινικό κώδικα. Η δίωξή των και προγραφή του οργανισμού των είναι λοιπόν θέμα απλής πολιτικής βούλησης. Πιστεύουμε ότι η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, και σίγουρα των Κυθηρίων, επιθυμεί την απαραίτητη πια αυτή κάθαρση.


Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία

Δελτίο Τύπου, 19/9/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου