Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ 55 ΕΩΣ 64 ΕΤΩΝ

Η « Πρότυπη Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυθήρων  Α.Ε.»   στο πλαίσιο του « Προγράμματος για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55-64 ετών»προτίθεται να προσλάβει τις κάτωθι ειδικότητες, εφ’ όσον βέβαια υπάρχουν ενδιαφερόμενοι  : ΔΕ Διοικητικούς, ΥΕ   Φύλακες, ΥΕ Εργάτες Καθαριότητας.
Οι δικαιούχοι  πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος έως το 64ο έτος της ηλικίας τους, να είναι άνεργοι πάνω από 12 μήνες,  να έχουν τους τελευταίους 12 μήνες την κάρτα ανεργίας σε ισχύ έως  και την ημέρα αξιολογήσεως  της αιτήσεως που θα καταθέσουν.
Η διάρκεια του προγράμματος είναι 27 μήνες.
Πληροφορίες στο τηλ. 27360-31213, Αντιδήμαρχο, κ. Ν. Μεγαλοκονόμο και στην ιστοσελίδα του Δήμου Κυθήρων www.kythira@otenet.gr



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 


Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ  ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ  ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α                                         
με διακριτικό τίτλο «ΠΡΟΤΥΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΥΘΗΡΩΝ Α.Ε»                                      
στα πλαίσια του «Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών), για την απασχόληση 5.000 ανέργων ηλικίας 55-64 ετών» προτίθεται να προσλάβει σε νέες θέσεις εργασίας τις κάτωθι ειδικότητες:

ΔΕ Διοικητικούς
ΥΕ Φύλακες
ΥΕ Υπαλλήλους Καθαριότητας

Οι Δικαιούχοι πρέπει να είναι Άνεργοι:
− Πρώην εργαζόμενοι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ηλικίας 55−64 ετών (να έχουν συμπληρώσει δηλαδή το 55ο έτος και το 64ο έτος της ηλικίας τους) των οποίων η σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης, έχει καταγγελθεί από την 15η Ιουλίου 2010 και μετά (ημερομηνία δημοσίευσης του ν.3863/2010 «Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα και συναφείς διατάξεις, ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις») από ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, ανεξάρτητα αν πρόκειται για ομαδικές ή μεμονωμένες απολύσεις, και όσων η σύμβαση καταγγέλεται μέχρι τη λήξη του Προγράμματος.
− Μακροχρόνια άνεργοι ηλικίας 55−64 ετών (να έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος και το 64ο έτος της ηλικίας τους αντίστοιχα), οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι πάνω από 12 μήνες στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
Επιπλέον απαιτείται:
Να έχουν την ιδιότητα του άνεργου και να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ.
Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.


Δεν είναι δυνατή η υπαγωγή της επιχείρησης για απολυόμενους, από τις 15-7-2010 και μετά, της παρ.5 του άρθρου 74 του Ν. 3863/2010, οι οποίοι είναι:
1) Συνταξιούχοι από ίδιο δικαίωμα όλων των φορέων ασφάλισης και του Δημοσίου, καθώς και όσοι κατά το χρόνο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας έχουν συμπληρώσει αθροιστικά τόσο το όριο ηλικίας όσο και τις απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης για λήψη πλήρους σύνταξης γήρατος εξ ιδίου δικαιώματος.
2) Απολυόμενοι από επιχειρήσεις που διέπονται, όσον αφορά στην πρόσληψη του προσωπικού τους, από τις διατάξεις του ν. 2190/1994 (ΦΕΚ 28 Α)Απολυόμενοι οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει κάτω από 3.000 ημέρες ασφάλισης σε οποιονδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης και παραμένουν άνεργοι,
3) Άνεργοι, πρώην κατ’ οίκον εργαζόμενοι, όπως αναφέρονται στην περίπτωση α) της παραγράφου 1 του άρθρου 20 του ν. 3863/2010,
4) Απολυόμενοι των οποίων η σύμβαση καταγγέλθηκε από υπαιτιότητά τους και,
5) Απολυόμενοι των οποίων ο εργοδότης είναι σύζυγος ή συγγενής Α΄ βαθμού.

Οι παραπάνω κατηγορίες ανέργων που εξαιρούνται, σε περίπτωση που είναι μακροχρόνια άνεργοι, έχουν δικαίωμα να προσληφθούν από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις στο πρόγραμμα.
Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους είκοσι επτά (27) μήνες (είκοσι τέσσερεις(24) μήνες επιχορήγηση και τρεις (3) μήνες δέσμευση).

Πηγή: Δήμος Κυθήρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου