Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ Δ. ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ
Αντιδήμαρχος Δήμου Κυθήρων

Κύθηρα 24-10-2013

Χθεσινό  δημοσίευμα, γνωστού σκανδαλοθηρικού blog, που αναδημοσιεύτηκε σε όλα σχεδόν Κυθηραικά site και όχι μόνο, δημιούργησε προβληματισμό, και ανησυχία στους συμπατριώτες μας, αφού εμφάνιζε την Δημοτική Αρχή του νησιού μας ως κακούργους! 

Έχει  προηγηθεί όργιο φημών το καλοκαίρι, ότι επίκειται σύλληψή μας, διαφυγή μου στο εξωτερικό και άλλα κωμικοτραγικά! 

Αλήθεια τί εγκλήματα κάναμε;  γιατί κατηγορούμεθα;  από ποιούς κατηγορούμεθα;

Μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου 2010 και την πανηγυρική επανεκλογή  του Δημάρχου Θόδωρου Κουκούλη και όλων εμάς των συνεργατών του, ξεκίνησε το σχέδιο της  ηθικής, πολιτικής, επαγγελματικής εξόντωσής μας. Πολιορκητικός κριός αυτής της επιχείρησης ο εργολάβος Νικόλαος Βαρούνης.

Η πρώτη καταγγελία κατατέθηκε στην εισαγγελία Πειραιά, λίγο μετά τις εκλογές, στις 3-2-2011, και ήταν ανώνυμη. Περιελάμβανε στοιχεία για το κατάστημα της Μαρίας Γεωργοπούλου στά Λογοθετιάνικα, μια λίστα έργων, η οποία είχε ζητηθεί  προεκλογικά από τη αντιπολίτευση, καθώς καί άλλες συκοφαντικές, λασπολογικές αναφορές για τον Δήμαρχο, εμένα και μερικούς Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας.

Αυτή η καταγγελία είχε σαν αποτέλεσμα να διαταχθεί έλεγχος στον Δήμο από την Γ.Δ.Δ.Ε. του Υπουργείου Οικονομικων. Ο έλεγχος διεξήχθη από 11 εώς 15-3-2013. 

Το πόρισμα των ελεγκτών ολοκληρώθηκε στις 4-6-2013 και κατατέθηκε στην εισαγγελία Πειραιά. 

Στο διάστημα που οι ελεγκτές επεξεργάζονταν τα στοιχεία, ο εργολάβος Ν. Βαρούνης κατέθεσε τρείς πολυσέλιδες  επιστολές-καταγγελίες, στις 2-4-2013, στις 2-5-2013 και στις 9-5-2013.
 

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν,  ο αρμόδιος εισαγγελέας Πειραιά να στείλει την υπόθεση στο ακροατήριο του πλημμελειοδικείου Πειραιά στις 27-1-2014 με κατηγορούμενους όλους εμάς συνολικά 30 άτομα. Η κατηγορία είναι παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος! Κατηγορούμεθα για αυτά που καταγγέλει και ισχυρίζεται ο εργολάβος Ν. Βαρούνης, οτι δηλαδή δώσαμε παρατάσεις σε έργα ενώ θα έπρεπε να τα είχαμε διακόψει! Αρνούμεθα την κατηγορία έχουμε εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και πιστεύουμε ότι όχι μόνο δεν παραβήκαμε το καθήκον μας αλλά το υπηρετήσαμε με αίσθημα υψηλής ευθύνης. Καταφέραμε σε περίοδο της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης   της σύγχρονης Ιστορίας της πατρίδος μας, να ολοκληρώσουμε όλα τα έργα που είχαμε προγραμματίσει, με καθυστέρηση μεν, χωρίς όμως να δαπανήσουμε ούτε ένα ευρώ παρά πάνω από ό,τι προβλεπόταν στον προϋπολογισμό των έργων. Τα νούμερα των 250.000€ που σύμφωνα με το δημοσίευμα, επιβάρυναν  τον Δήμο   είναι ψευδέστατα και μαρτυρούν τον πληροφοριοδότη του δημοσιεύματος. Η αλήθεια είναι ότι  στα μόνα έργα που Δήμος είχε επιπλέον κόστος, είναι αυτά που εκτέλεσε η οικογένεια του εργολάβου Ν. Βαρούνη.  Κανείς άλλος συναλλασσόμενος με τον Δήμο δεν έχει πάρει ούτε 1€ επιπλέον!

Τα δήθεν κακουργήματα πού είναι; Πρός τι η μεγάλη εκστρατεία παραπληροφόρησης; Προς τι η ταλαιπωρία τόσων Κυθηρίων; Ενοχλεί η ολοκλήρωση των έργων; Ορισμένοι στοιχημάτιζαν ότι δεν θα ολοκληρωθεί η παράκαμψη της Τρύπιας Πέτρας, το πάρκινγκ της Χώρας καί τα υπόλοιπα έργα. Ενοχλεί που ο Δήμος μας είναι ένας από τους 29 Δήμους σε σύνολο 325 που δεν έχει ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, που μπορεί παρά την κρίση να ολοκληρώνει τα έργα του, να πληρώνει το προσωπικό στην ώρα του. Είμαστε υπερήφανοι για το έργο που επιτελούμε στον τόπο μας. Σε λίγους μήνες έχουμε εκλογές και δεν φαίνεται  να υπάρχει  ισχυρή  εναλλακτική πρόταση! Η γνωστή μέθοδος της λασπολογίας και κατασυκοφάντησης είναι σε εξέλιξη. Προσωπικά είμαι στόχος, κατηγορούμαι ότι πήγα στο ακριτικό νησί των Αντικυθήρων και έκανα κάποιες εργασίες δωρεάν! Κατηγορούμαι ότι έχω ασυμβίβαστο και δεν πρέπει να είμαι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου!  Οι επιχειρηματίες δεν έχουν δικαίωμα να προσφέρουν στα κοινά; Συμμετέχω στην 30χρονη οικογενειακή επιχείρηση, η οποία προσφέρει υλικά και υπηρεσίες σε οποίον ζητήσει. Έπρεπε να κλείσει δηλαδή επειδή εγώ έγινα Αντιδήμαρχος; Κατά την άσκηση των καθηκόντων μου στα 7 χρόνια που είμαι Αντιδήμαρχος, εργάσθηκα σκληρά,  υπηρέτησα το συμφέρον του Δήμου και κανενός άλλου. Οι κατηγορίες δεν είναι ατιμωτικές, δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε. Το κλίμα όμως που δημιουργείται είναι είς βάρος του νησιού. Είναι θλιβερό τοπική εφημερίδα να αναπαραγάγει τις φήμες, να υιοθετεί τις απόψεις του καταγγέλλοντα και να μας καλεί να παραιτηθούμε, αδιαφορώντας για το μέλλον του Δήμου. Με αυτό το κλίμα ποιός θα ασχοληθεί την επόμενη περίοδο με τα κοινά; Είναι απαράδεκτο Κυθήριοι νά συμπορεύονται με τον μη Κυθήριο εργολάβο Ν. Βαρούνη ο οποίος δίνει λυσσαλέο αγώνα είς βάρος του Δήμου για να εξυπηρετήσει προφανώς τα προσωπικά του συμφέροντα. Οι Κυθήριοι μάρτυρες κατηγορίας, εκτός από τον Ν. Βαρούνη, είναι η Πωλίνα Σοφίου! καί ο Μανώλης Δαπόντες (Θεομανώλης)! Τα συμπεράσματα δικά σας. Επισυνάπτω την πρώτη επιστολή - καταγγελία του Ν. Βαρούνη για να μάθουν οι αναγνώστες σας την μάχη που έδωσε είς βάρος του νησιού μας. Θα ακολουθήσει η δημοσίευση και των άλλων επιστολών - καταγγελιών.








Ευχαριστώ
Μιχάλης Δ. Πρωτοψάλτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου