Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

Αρ. Πρωτ.  Νο. 9 11/2013 ΔΤ
Κύθηρα –   8/11/2013

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων που παραμένει κλειστό από το 2006, την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013,  μέλη της επιτροπής των Φίλων Μουσείων Κυθήρων με μεγάλη συγκίνηση παρακολούθησαν το ξεκίνημα της μετακόμισης των αρχαιοτήτων.  Οι εργασίες μεταφοράς διήρκεσαν τρεις συνεχόμενες ημέρες 29-30-31 Οκτωβρίου 2013, με την σωστή καθοδήγηση, επίβλεψη και παρακολούθηση της Προϊσταμένης ΚΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κας Στέλλας Χρυσουλάκη.  Η ανάλογη ταξινόμηση και καταγραφή των αρχαιοτήτων έγινε από δύο ειδικούς συντηρητές τέχνης του Υπουργείου Πολιτισμού.  Πολλά από τα αρχαιολογικά ευρήματα μεταφέρθηκαν στον Πειραιά για συντήρηση με την συνοδεία της κας Χρυσουλάκη, ενώ άλλα παραμένουν σε φύλαξη στο Κάστρο της Χώρας Κυθήρων.  Με ιδιαίτερη συγκίνηση επίσης παρακολούθησαν την τοποθέτηση του Λέοντος των Κυθήρων προσωρινά στην ‘Έκθεση Οικοσήμων του Κάστρο Κυθήρων.

‘Όπως είναι ήδη γνωστό, οι ενέργειες των ΦΜΚ  μαζί με την Κυθηραϊκή Αδελφότητα του Σύδνεϋ άνοιξαν το δρόμο για την ένταξη του Μουσείου μας σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με σκοπό τις εργασίες επισκευής, επέκτασης και βελτίωσής του.  Η έναρξη των εργασιών αυτών προορίζονται για την αρχή του 2014 με στόχο να ολοκληρωθούν στο μέσο του 2015.  Είναι πραγματικά ένα επίτευγμα για το οποίο οι ΦΜΚ είμαστε πολύ περήφανοι!!!!!


Όμως δεν τελειώνει εδώ το θέμα.  Η κ. Χρυσουλάκη μας εξηγεί πως είναι απαραίτητο να παραχωρηθεί παράλληλα ένας μόνιμος μεγάλος αποθηκευτικός χώρος για να στεγαστούν όλα το ευρήματα από παλαιότερες αρχαιολογικές ανασκαφές και επίσης,  ο χώρος αυτός να λειτουργήσει  ως χώρος μελέτης και συντήρησης αρχαιοτήτων.   Το αίτημα αυτό το γνωστοποίησε στον Δήμο Κυθήρων γραπτώς στις 13/8/2012 αλλά  ουδέποτε έλαβε απάντηση.  Αν θέλουμε εμείς , ο Κυθηραϊκός  λαός να συνεχιστούν οι αρχαιολογικές ανασκαφές στα Κύθηρα, θα πρέπει να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα.
Παρακαλούμε τον Δήμο Κυθήρων,  και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Θεόδωρο Κουκούλη που έχει γνώση του θέματος,  να δώσει άμεσα λύση στο θέμα αυτό.
Για τους ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ
Η Συντονιστική Επιτροπή
Ελένη Τζωρτζοπούλου, Άρης Τσαραβόπουλος, Μαρία Δευτερέβου, Ευανθία Πρωτοψάλτη , Αλέξης Παπαπελεκάνος Άννα Κομηνού, Δάφνη Πετρόχείλου.

Πηγή: Φίλοι Μουσείου Κυθήρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου