Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΈΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ PHILOXENIA 2013 - ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος η διεθνής έκθεση Philoxenia που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη από 21 έως 24 Νοεμβρίου. 
Φέτος η έκθεση ήταν κατά 10% μεγαλύτερη από άποψη εμβαδού στεγασμένων χώρων, και φιλοξένησε 235 εκθέτες, και σημαντικές εθνικές συμμετοχές, όπως αυτές της Ρωσίας, της Τουρκίας και της Αργεντινής, αλλά και σχεδόν το σύνολο των ελληνικών περιφερειών. Συμμετείχαν περίπου 100 προσκεκλημένοι αγοραστές (
hosted buyers) από 35 χώρες, οι οποίοι πραγματοποίησαν πάνω από 1.000 ραντεβού με εκθέτες.

Χωρίς να έχουν καταγραφεί πλήρως τα αποτελέσματα, η πρώτη εκτίμηση είναι ότι φέτος αυξήθηκε η συμμετοχή των εκθετών και η κινητικότητα των επαγγελματιών στη διάρκεια λειτουργίας της, κάτι που δείχνει την προσπάθεια των διοργανωτών για την ποσοτική αλλά και την ποιοτική αναβάθμισή της.
Η υπουργός Τουρισμού 
Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία εγκαινίασε την 29η έκθεση Philoxenia, τόνισε ότι το 2013 ήταν μία από τις καλύτερες χρονιές για τον ελληνικό τουρισμό καθώς άνοδος που κυμαίνεται από 8% μέχρι και 53%, καταγράφηκε μόνο στις αφίξεις επισκεπτών από τις χώρες των Βαλκανίων. Χαρακτήρισε επίσης «εκπληκτική» την αύξηση που σημείωσαν φέτος οι επισκέπτες από την Ουκρανία και την Πολωνία, καθώς και το τουριστικό ρεύμα από την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Αγγλία και την Αυστραλία. Ανέφερε ακόμα ότι τα μηνύματα που έρχονται για τη νέα τουριστική χρονιά είναι επίσης ελπιδοφόρα. 
Ο Δήμος Κυθήρων για άλλη μια χρονιά έδωσε 
δυναμικό παρόν στην έκθεση αυτή, σε ένα εντυπωσιακό περίπτερο με 6 μέτρα πρόσοψη δίπλα στον δήμο Μονεμβασιάς και απέναντι από την περιφέρεια Πελοποννήσου, κερδίζοντας μάλιστα τιμητικό έπαινο για την παρουσία του. 
Το περίπτερο των Κυθήρων επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων η Υπουργός Τουρισμού 
Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ και πρώην Δήμαρχος Μεθάνων Χρήστος Πάλλης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής, ο συμπατριώτης μας καθηγητής Πανεπιστημίου Γεώργιος Κασιμάτης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης καθώς και αρκετοί Δήμαρχοι και στελέχη Δήμων και Περιφερειών απ’ όλη την Ελλάδα.

Στα πλαίσια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν επαφές των εκπροσώπων του Δήμου σε προκαθορισμένα ραντεβού με στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων, (
tour operators), από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ρωσία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Δανία και την Γερμανία, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα Κύθηρα καθώς αυτά αποτελούν ένα νέο ελκυστικό προορισμό για την Ευρωπαϊκή κυρίως αγορά.
Ταυτόχρονα ανανεώθηκαν οι υπάρχουσες καλές σχέσεις με επαγγελματίες της Μακεδονίας καθώς και με δημοσιογράφους που στηρίζουν τα Κύθηρα με συχνές αναφορές τους σε αυτά.

Την έκθεση υποστήριξαν και φέτος ο 
σύλλογος Ενοικιαζομένων δωματίων Κυθήρων, ο σύλλογος καταλυμάτων Αγίας Πελαγίας καθώς και επιτυχημένοι επιχειρηματίες του νησιού.
Τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα των Κυθήρων προβλήθηκαν μέσα από τις δημιουργίες τους που προσέφεραν δωρεάν, τα 
οινοποιεία Στρατηγού και Ιωάννη Δευτερέβου, οι φούρνοι Καραβά, Ποταμού, Καρβουνάδων και Λιβαδίου, ο Χάρης Τζωρτζόπουλοςμε τα προϊόντα του «Αστάρτη», το κατάστημα παραδοσιακών προϊόντων και εργαστήρι ζυμαρικών Τοξότης, ο Γαβριήλ Χάρος με το ελαιόλαδό του, και ο Αναστάσιος Βενάρδος με τα προϊόντα του «Kalimera”. 
Σημαντική ήταν επίσης η προσφορά του 
Δημήτρη Μπαλτζή που προσέφερε όμορφο φωτογραφικό υλικό από το site του ilovekythera.com το οποίο προβλήθηκε στο videowall του περιπτέρου.

Την έμψυχη παρουσία του περιπτέρου αποτέλεσαν η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Καλλιόπη Καρύδη, ο υπεύθυνος υπάλληλος για την τουριστική προβολή του Δήμου Κυθήρων Παναγιώτης Γιαννιώτης, το μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Ζαχαρίας Σουρής, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων δωματίων Κυθήρων Τάνια Μεγαλοκονόμου, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Καραβά "Η Πορτοκαλιά", και στέλεχος του Τουριστικού γραφείου Δωδώνη travel, Γιώτα Βάσση, ο ξενοδόχος Αναστάσιος Βενάρδος καθώς και ο ιδιοκτήτης του www.kythera.gr Δημήτρης Σταθάκης. 
Ο κ. Σταθάκης προσέφερε μέσω του site www.mygreece.travel
τρία, (3), ταξίδια στα Κύθηρα που κέρδισαν ισάριθμοι τυχεροί επισκέπτες του περιπτέρου.
Σημαντική ήταν επίσης η παρουσία 
Κυθηρίων φοιτητών που σπουδάζουν στην Θεσσαλονίκη, οι οποίοι βοήθησαν ιδιαίτερα στην λειτουργία του περιπτέρου, καθώς και του αγαπητού γυμναστή και φίλου των Κυθήρων Βασίλη Νταφόπουλου.

Η πραγματοποίηση της 29ης Philoxenia ήταν κατά κοινή ομολογία επισκεπτών και εκθετών μια εξαιρετικά επιτυχημένη προσπάθεια, η οποία έδειξε μια νέα «φρεσκάδα» σε ένα θεσμό που είχε αρχίσει να φθίνει.




Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου