Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2.12.2013

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του προέδρου του Λάζαρου Βέζου, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της 25-11-2013, με μοναδικό θέμα την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου από την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας.
Παρόντες ο Δήμαρχος, Θ. Κουκούλης, οι Αντιδήμαρχοι, Μ. Πρωτοψάλτης και Ν. Μεγαλοκονόμος, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Π. Πρωτοψάλτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Στράτος Κασιμάτης, Σταύρος Βενέρης, Αντώνης Λαχανάς, Γιώργος Κομηνός, Δημήτρης Φατσέας, και Αντώνης Πρωτοψάλτης.
Από την Επιτροπή παρόντες ο πρόεδρος, Στράτος Χαρχαλάκης και τα μέλη Ι. Βέζος και Π. Κομηνός.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με εισήγηση του Δημάρχου, και κατόπιν έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο της Επιτροπής, για την περίοδο από το 2008-2013 για όλα τα θέματα που άπτονται του Θεσμού. 
Αμέσως μετά ακολούθησε ένας κύκλος ερωτήσεων από τα μέλη του Δ.Σ., στις οποίες θα απαντούσε ο πρόεδρος της Επιτροπής. Στη συνέχεια προτάθηκε να πάρουν το λόγο και όσοι από τους παρευρισκόμενους πολίτες επιθυμούν.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είχε αντίρρηση με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την συνεδρίαση. 
Την ώρα αυτή είχε ήδη αποχωρήσει ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Π. Πρωτοψάλτης, ενώ μετά την αποχώρηση του Λάζαρου Βέζου, αποχώρησαν και οι Γιώργος Κομηνός και Νίκος Μεγαλοκονόμος.
Η συνεδρίαση συνεχίστηκε υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του Δ.Σ. Στράτου Κασιμάτη και ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ηρεμία. 
Δόθηκαν απαντήσεις στα ερωτήματα τα οποία τέθηκαν, έγινε ανταλλαγή απόψεων για την τροποποίηση του Π.Δ., τις σχέσεις Δήμου-Επιτροπής, για την λειτουργία του σπηλαίου της Αγίας Σοφίας και του Κάμπινγκ, την μίσθωση των παραλιών, τα οικονομικά της επιτροπής και των ιερών προσκυνημάτων.
Ο πρόεδρος της επιτροπής παρέδωσε φάκελο με τα πεπραγμένα των τελευταίων ετών, και τηρήθηκαν πρακτικά της συνεδρίασης.

Εκτεταμένες ζημιές προξένησε η χθεσινοβραδινή ισχυρή θαλασσοταραχή, στην Πλατεία Άμμο. Τα κύματα έφθασαν μέχρι τα σπίτια και ο παραλιακός δρόμος γέμισε άμμο.
Τα ισχυρά κύματα μετακίνησαν μεγάλα βράχια από την προστασία της προβλήτας.

Μεγάλες ζημιές υπέστη και ο περιφερειακός δρόμος που οδηγεί στον Άγιο Νικόλα. Συνεργεία του Δήμου από νωρίς το πρωί αποκαθιστούν την κυκλοφορία στους δρόμους του οικισμού.

Πηγή: kythira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου