Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΚΥΘΗΡΑ-ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Πειραιάς 9-12-2013

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, απέστειλε στον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, την ακόλουθη επιστολή:
«Κύριε υπουργέ,
Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση διακοπής των ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Αντικυθήρων με την Κρήτη, μια απόφαση που γυρίζει το ρολόι της ιστορίας 60 χρόνια πίσω, με καταστροφικές συνέπειες για το ιστορικό και μικρότερο νησί της Περιφέρειας Αττικής.
Τον τελευταίο καιρό, βρίσκεται σε εξέλιξη μια συντονισμένη προσπάθεια ακτοπλοϊκών εταιριών που δραστηριοποιούνται στο νησιωτικό μας σύμπλεγμα, να «αποδράσουν» από τις υποχρεώσεις τους έναντι των πολιτών, επιλέγοντας εκείνες, σύμφωνα με τα στενά τους συμφέροντα, πότε θα εξυπηρετούν τα μικρά νησιά μας και πότε όχι.
Μετά τις Σπέτσες και την Ύδρα που δεν έχουν συμβατικά πλοία, τον Πόρο και τα Μέθανα που δεν εξυπηρετούνται, έρχεται τώρα το τελειωτικό χτύπημα με την αποδρομολόγηση του πλοίου στα Αντικύθηρα -τον τελευταίο φάρο ζωής και πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής- με μια αναιτιολόγητη κίνηση που θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τους πολίτες.
Οι θαλάσσιες μεταφορές αποτελούν δημόσιο αγαθό και τα Αντικύθηρα δεν μπορεί να αφεθούν στην τύχη τους, επειδή κάποιοι ενδιαφέρονται μόνο για τα κέρδη τους και δεν κατανοούν ότι πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι που επιμένουν να φυλάττουν Θερμοπύλες.
Γνωρίζοντας τις ευαισθησίες σας για τα ανθρώπινα ζητήματα και την αδήριτη ανάγκη ανάπτυξης των νησιών μας, σας καλώ να αλλάξετε  αυτή την άδικη απόφαση που με κρατική βούλα οδηγεί να γίνουν τα Αντικύθηρα μια ακόμη ακατοίκητη βραχονησίδα.
Μια τέτοια κατάληξη των Αντικυθήρων θα είναι ντροπή και κόλαφος για τον σύγχρονο πολιτισμό μας και θα φέρουμε όλοι ευθύνη απέναντι στην ιστορία - γι’ αυτό η απόφαση πρέπει να αλλάξει εδώ και τώρα.

Βέβαιος για την ευαισθησία σας, αναμένω τις ενέργειές σας».

Πηγή: Αντιπεριφέρεια Νήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου