Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΑΪΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΆΛΙΜΟ 19.1.2014 (ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Σήμερα Κυριακή 19/1 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας των Κυθηραϊκών Σωμματείων Αττικής, στην αίθουσα εκδηλώσεων, κάτω από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας. Η εορταστική εκδήλωση έλαβε χώρα μετά το πέρας της αρχιερατικής θείας λειτουργίας, που έγινε χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ. Αρκετός κόσμος από τα σωματεία αλλά και κάτοικοι της περιοχής έδωσαν το παρών. Από τον πολιτικό χώρο και τους τοπικούς φορείς παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Ά Πειραιά και Νήσων με τους Ανεξάρτητους Έλληνες κ. Παναγιώτης Μελάς, ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Θάνος Ορφανός, ο αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Κυθήρων κ. Βύρωνας Πρωτοψάλτης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης.
Τα Κυθηραϊκά σωματεία και ιδρύματα εκπροσωπήθηκαν από τους Προέδρους τους και σχεδόν σύσσωμα τα διοικητικά τους συμβούλια.  Μετά τις ευχές και το κόψιμο της βασιλόπιτας ο μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, ανέγνωσε το ψήφισμα που δημιουργήθηκε από την παγκυθηραϊκή συνέλευση που έγινε στα Κύθηρα μια εβδομάδα πριν (12.1.2014), σχετικά με το σημαντικό πρόβλημα ενδεχόμενης κατάργησης της περιφερειακής άγονης γραμμής των νησιών μας. Οι πρώτες αντιδράσεις ήταν θετικές, ωστόσο οι πρόεδροι των σωματείων επιφυλάχθηκαν να το συζητήσουν στα διοικητικά τους συμβούλια και να τοποθετηθούν έπειτα επ' αυτού. 
Το ψήφισμα αυτό ήταν και η μόνη σχεδόν αναφορά στο θέμα της σύνδεσης των νησιών μας με τον Πειραιά, κατά την σημερινή εκδήλωση, γεγονός που παραξένεψε κι απογοήτευσε πολλούς από τους παρευρισκομένους, οι οποίοι περίμεναν να γίνει περαιτέρω αναφορά και συζήτηση. Πληροφορίες του σταθμού μας, γι αυτή την εξέλιξη, έκαναν λόγο για παρερμηνεία του κόσμου και πως δεν επρόκειτο το σημαντικό αυτό θέμα να συζητηθεί στα πλαίσια της κοπή της Βασιλόπιτας.
Σημαντική και πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η πρόταση/πρόσκληση που έκανε ο πρόεδρος του Ομίλου Κυθηρίων Πανεπιστημιακών, καθηγητής κ. Σούγιαννης προς τον Μητροπολίτη, τον Δήμο Κυθήρων και όλους τους τοπικούς φορείς. Σε αυτήν ο κ. Σούγιαννης ανέφερε πως το Πανεπιστήμιο Πειραιά μπορεί να βοηθήσει να αξιοποιηθούν Ευρωπαϊκά Προγράμματα για την επιδότηση ενός πλοίου. Πράγμα που αν είναι εφικτό σίγουρα πρέπει και να ερευνηθεί και να γίνει προσπάθεια από την μεριά μας να το διεκδικήσουμε. 
Για την ιστορία το φλουρί κέρδισε ο κ. Νίκος Καλλίγερος από τα Πιτσινιάνικα, το οποίο αντιστοιχούσε σε ένα επώνυμο γούρι. Εμείς του ευχόμαστε να ναι πάντα τυχερός. 
Να πούμε κλείνοντας πως στους παρευρισκομένους προσφέρθηκαν εκτός από τη βασιλόπιτα και νόστιμα κεράσματα προσφορά των σωματείων.
Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί το video της εκδήλωσης.
Παρακάτω ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση:


ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ 

η βασιλόπιτα των σωματείων για το 2014 

ο τυχερός κ. Νίκος Καλλίγερος με το φλουρί 












ο Πρόεδρος του Τριφυλλείου Ιδρύματος Κυθηρίων κ. Μανώλης Καλοκαιρινός 

ο Πρόεδρος της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς-Αθηνών κ. Βρεττός Κυπριώτης 
ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών κ. Νίκος Πετρόχειλος
ο Πρόεδρος της Ένωσης Απανταχού Αντικυθηρίων κ. Νίκος Γλυτσός 
ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης
ο Καθηγητής κ. Αναστάσιος Σούγιαννης, Πρόεδρος του Ομίλου Κυθηρίων Πανεπιστημιακών 
ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βύρωνας Πρωτοψάλτης 
ο Πρόεδρος του οικοδομικού συνεταιρισμού Αλίμου κ. Σπύρος Βαρυπάτης 

η Πρόεδρος του εξωραϊστικού Συλλόγου Κυθηρίων Αλίμου κα. Αλεξάνδρα Καρύδη




Ρεπορτάζ/Επιμέλεια: Παναγιώτης Μπαχτής - Τσιρίγο FM 105,6
Φωτογραφίες: Μαρία Πετροχείλου - PhotoCerigo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου