Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΤΡΙΦΥΛΛΗ ΣΤΗΝ 2η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΑΛΑΝΑΚΗ

Ο κ. Γαλανάκης με τη δεύτερη επιστολή του προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία στηριζόμενος στην απόκρυψη του παρελθόντος και στην παραποίηση.

Ως συντονιστής της επιτροπης των Κυθηρίων για το ακτοπλοικο στο παρελθόν αλλα και ως απλώς πολίτης με μνήμη του απαντώ τα εξής.

1. Η εταιρεία ΑΝΕΚ, μητρικη της ΑΝΕΝ και της ΛΑΝΕ σε ΚΑΘΕ συναντηση, μας επαναλάμβανε οτι για να ειναι βιώσιμη η γραμμη των Κυθήρων πρέπει το μεγάλο πλοίο να μεινει μόνο του. Υπάρχουν μάρτυρες, υπαρχουν πρακτικά υπάρχει ΜΝΗΜΗ. Το οτι "προσωπικά" ο κ. Γαλανακης ειναι και με τα δυο πλοια ουδολως με πειθει.

2. Ουδέποτε έγινε κινητοποίηση για να μεινει μόνο το τοπικό πλοίο. Αυτα ειναι μονο στο πονηρο μυαλο του συντακτη της επιστολής. Εάν υπάρχουν παρασκηνιακές μεθοδεύσεις να τις βγάλει στον αέρα ο επιστολογράφος και να μην λασπώνει τους Κυθηρίους.

3. Τι εννοεί ο κ. Γαλανάκης γράφοντας  "Προασπίζοντας η τοπική εξουσία την αναγκαιότητα της ύπαρξης του τοπικού πλοίου,  παράλληλα ( ναρκοθετούσε ) την ίδια την ανάπτυξη της με την απώλεια του περιφερειακού πλοίου. Αυτό είναι μέτρο της  (αφέλειας )."     Η τα ελληνικά του ειναι προβληματικά ή " Για να μην απωλέσουμε το περιφερειακό πλοίο να μην προασπιστούμε την αναγκαιότητα υπαρξης του τοπικού" με απλή αντιμετάθεση των γραφομένων του. Ας ψαξει αλλού για αφελείς...οχι στους Τσιριγώτες.

4. Τι δουλειά είχε η εταιρεία να κερδίσει ένα διεθνή διαγωνισμό για να πάει στην Νεάπολη ; Μου θυμίζει το "δουλιά δεν είχε ο διάολος ....  τα παιδιά του". Δεν επρόκειτο φυσικά να σωθεί με το τετραχίλιαρο των Αντικυθήρων, το μονο που θα έκανε ηταν να μας πάρει και εμάς μαζί της στον κατηφορο οδηγώντας σε αθέμιτο ανταγωνισμό επιδοτούμενου και ελεύθερου δρομολογίου στην ιδια γραμμή. Τα ζήσαμε και με την εμπνευση  ΥΕΝ για το δωρεάν εισιτήριο για μονιμους κατοίκους...και άλλα ευτράπελα.

5. Το Γύθειο το διαλύσατε εσείς κυριοι Διευθύνοντες Σύμβουλοι στην λαθεμενη στρατηγική ανάπτυξης της γραμμής Καλαμάτας. Οτι τωρα βλέπετε το λάθος σας ειναι ευχάριστο αλλά τα δεδομένα δεν ειναι πια τα ιδια...Σας γνωρίζουμε.

6. Το ότι κατάφεραν οι έλληνες ακτοπλόοι να κάνουν νόμο (3887, 4072) την αποφυγή αλλαγής πλοίων με νεώτερα δεν σας δινει το δικαιωμα να  κρύβετε την αρχική νομοθεσία. Καταλαβαίνετε τι εννοώ ή θέλετε να σας στείλω τις παλιές συμβάσεις ?
    
Καταλήγοντας σας αναφέρω ότι δεν έχω καμία σχέση με την δημοτική αρχή ή κάποιο κομμάτι της. Αλλά σταματήστε να παραποιείτε την πραγματικότητα γιατι έχουμε ΜΝΗΜΗ. Σταματήστε να δυναμιτίζετε την ενότητα των Κυθηρίων με τις επιστολές σας . Δεν θελουμε την "βοήθεια¨" σας για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μας.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Μάνος Τριφύλλης  φαρμακοποιός

Πηγή: kithiraikanea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου