Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

''ΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΓΗ'' - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ ΘΕΜΑ

Αγαπητοί συμπολίτες η « Κυθηραϊκή γη » σε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία δεν θα μπορούσε να σωπάσει και να λησμονήσει τις ανιδιοτελής απόψεις  που έχουν ειπωθεί  εδώ και πολλά χρόνια από συμπολίτες μας που πραγματικά αγαπούν το νησί .
Ομολογώ πως τέτοιες προσπάθειες δεν κατάφεραν να πείσουν την Κυθηραϊκή κοινωνία διότι η κεντρική εξουσία στο παρελθόν παραπλανούσε τους κατοίκους και η τοπική αρχή δεν το είχε στις άμεσες προτεραιότητες της .Κάθε φορά που οι πολίτες του νησιού ξεσηκώνονταν και η αγανάκτηση έφτανε στις πόρτες των υπουργών και βουλευτών τότε κάποιοι εκμεταλλεύονταν το πρόβλημα και ασκούσαν μικροπολιτική με την βοήθεια της αδύναμης τοπικής αρχής .
    Τώρα η κεντρική τυραννία των βολεμένων κρύβουν πίσω από την οικονομική κρίση την αδυναμία και απροθυμία να δώσουν λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους συμπολίτες μας των άγονων γραμμών .
    Μετά από επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και μελετώντας τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να προσεγγίσουμε και στην πορεία να βελτιώσουμε την λύση του προβλήματος διατυπώνουμε την άποψη μας βασισμένη σε πραγματικά δεδομένα .
    Α) Την απαίτηση να λυθεί το πρόβλημα μόνο ενωμένη η Κυθηραϊκή κοινωνία μπορεί να το πετύχει .
    Β) Απομονώνουμε όλους τους πολιτικούς τυχοδιώκτες και την κομματική συντεχνία  διότι σκοπός τους είναι να συντηρήσουν την ομηρία .
    Γ) Παρουσιάζουμε στην κεντρική εξουσία μία συγκεκριμένη και απαλλαγμένη πρόταση από ιδιοτελείς διευκολύνσεις που θυσιάζουν το συλλογικό στόχο .
    Δ) Δεν παρακαλούμε για λύση ,ούτε κάνουμε άσκοπούς βρυχηθμούς περί Νομικών κινήσεων .Απλά παρουσιάζουμε με αυτοπεποίθηση το οργανόγραμμα του σχεδίου μας .
    Ε) Τα επιχειρήματα μας βασίζονται σε πραγματικά οικονομικά μεγέθη και σε εναλλακτικές δυνατότητες .
  ΣΤ) Καταγγέλλουμε τις εκτός πραγματικότητας συνδικαλιστικές απαιτήσεις που λειτουργούν σαν βαρίδιο στην οποιαδήποτε πρωτοβουλία του δημοσίου ή του ιδιωτικού φορέα .
    Είναι γεγονός η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με το σάπιο παλαιοκομματικό σύστημα ισοπέδωσαν αξίες και δικαιώματα που χρόνια και με αίμα κατακτήθηκαν μέσα σε μια νύχτα χάθηκαν .
    Πρέπει να καταλάβουμε πως το μέλλον του νησιού μας και οικονομική ευημερία δεν εξαρτάτε μόνο από το λιμάνι του Πειραιά. Είναι επιτακτική ανάγκη να  αναβαθμιστεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση με Γύθειο, Νεάπολη, Κρήτη, Καλαμάτα . Επίσης αυξάνουμε την επικοινωνία με Σπέτσες ,Ύδρα ,Πόρος .Ο Πειραιάς μπορεί να είναι ένα δρομολόγιο που με την επιδότηση να φτάνει στην συμφωνημένη ώρα .
    Τελειώνοντας θα ήθελα να αναφέρω πως δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε μόνο με επιχειρήματα που η λογική προστάζει .Κατά την γνώμη μου η επίλυση κοινωνικών θεμάτων αλλά και γενικότερα η στάση του ανθρώπου πρέπει το συναίσθημα να έχει σημαντικό ρόλο στην ζωή του διότι η λογική πιστεύω πως μεταφέρει το συναίσθημα στην πραγματικότητα.

Πηγή: Νίκος Κουτούβαλης

1 σχόλιο: