Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4.2.2014

Σημαντική βλάβη προξενήθηκε στο δίκτυο υδρεύσεως της περιοχής Λιβαδίου την Κυριακή 2/2/2014, η οποία επηρέασε την ομαλή υδροδότηση της ευρύτερης περιοχής.
Μετά από συντονισμένες  ενέργειες του ελάχιστου προσωπικού του τομέα  υδρεύσεως του Δήμου μας και παρά την κακοκαιρία και  την  έκταση της επεμβάσεως η βλάβη εντοπίστηκε στον κεντρικό αγωγό και αποκαταστάθηκε την  Δευτέρα, 3/2/2014, με αποτέλεσμα η ροή του ύδατος στο δίκτυο να ομαλοποιηθεί πλήρως μέχρι τις πρώτες μεταμεσημβρινές ώρες. 
Ο κ. Δήμαρχος εξέφρασε τόσο στο προσωπικό της υδρεύσεως όσο και στον Αντιδήμαρχο  Μ. Πρωτοψάλτη και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Λιβαδίου, κ. Ν. Βάρδα, τις ευχαριστίες του διότι  έδρασαν αμέσως, με ευσυνειδησία και αποτελεσματικότητα παρά τις επικρατούσες αντίξοες συνθήκες.
Επίσης ο κ. Δήμαρχος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Διοικητή της ΔΕΗ Χανίων, κ. Στέλιο Μαναρολάκη, υπεύθυνο και για τα Αντικύθηρα, προκειμένου να βρεθεί άμεση λύση στην επίλυση των προβλημάτων που παρουσίασε το ηλεκτρικό δίκτυο της ΔΕΗ   στα Αντικύθηρα.
Εξ άλλου, ο κ.  Δήμαρχος απέστειλε επείγον έγγραφο στην Τεχνική Υπηρεσία Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων ( πρώην ΤΥΔΚ)  με το  οποίο ζητεί την άμεση σύνταξη τεχνικών μελετών για εκτέλεση αναπτυξιακών έργων στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα. Σ’ αυτές συμπεριλαμβάνονται αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων,  οδοποιία και βελτιώσεις στην ποιότητα του παρεχόμενου ύδατος. Σημειωτέον ότι, λόγω της σωστής διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου μας, η νέα χρονιά – παρά την οικονομική κρίση -  ξεκινά  με χρηματικό υπόλοιπο μεγαλύτερο των 2 εκατομμυρίων Ευρώ.

Τέλος, ο κ. Δήμαρχος μετά από επικοινωνία που είχε με τον Δντη του Γραφείου του Υπουργού Ναυτιλίας, κ. Χασλαρίδη, τού εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι  - έστω και μετά από αρκετό χρονικό διάστημα – πρυτάνευσε το συμφέρον των  δύο νησιών μας και όχι  η στενή λογιστική, με αποτέλεσμα  να ανακοινωθεί η επανέναρξη των δρομολογίων του «Βιτσέντζος Κορνάρος» από την 21η Φεβρουαρίου.

Πηγή: Δήμος Κυθήρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου