Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΈΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΗΝ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ Ν.Ε. ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ

Από σήμερα το απόγευμα (21/2) δείχνουν να ομαλοποιούνται τα πράγματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, μετά την επιστροφή και του Ε/Γ-Ο/Γ ''Β.ΚΟΡΝΑΡΟΣ'' στα δρομολόγια. 
Ωστόσο όσο αυτό έλειπε, για σχεδόν 4 μήνες (από 1 Νοεμβρίου 2013), το τοπικό πλοίο ''ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ'', το οποίο από προχθές πραγματοποιεί την ετήσια ακινησία του, ήταν αυτό που σήκωσε το βάρος της σύνδεσης και κάλυψης των αναγκών των δυο νησιών, στη χρονική περίοδο των χειμερινών μηνών, που η κίνηση είναι πολύ πεσμένη, οι καιρικές συνθήκες δύσκολες και οι ανάγκες σοβαρές. 
Να θυμίσουμε επίσης πως τα τοπικά δρομολόγια για τα Κύθηρα πραγματοποιούνται με ελεύθερη δρομολόγηση, άρα με μηδέν επιδότηση και μόνο για το ένα εβδομαδιαίο δρομολόγιο, για τα Αντικύθηρα, υπάρχει μια μικρή οικονομική βοήθεια από το κράτος.
Γι' αυτό αισθανόμαστε την ανάγκη να πούμε ένα πολύ μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους δυο πλοιοκτήτες του καραβιού, κυρίους Πολυχρόνη Τουρλομούση και Γιώργο Τσαϊλά, που κράτησαν το πλοίο στη γραμμή με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των κατοίκων των νησιών μας.
Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ αρμόζει στον καπετάνιο Παύλο Αλειφέρη και σε όλο το πλήρωμα του ''Πορφυρούσα'' για την συνέπεια και τον καθημερινό αγώνα τους για τα νησιά μας.
Αναμένουμε την επάνοδο του Ε/Γ-Ο/Γ ''Πορφυρούσα'' στα τοπικά δρομολόγια, η οποία αναμένεται στις 20/3 και παράλληλα ελπίζουμε σε μια δημιουργική όσο κι ελπιδοφόρα τουριστική σεζόν για την περιοχή μας.


Κείμενο: Παναγιώτης Μπαχτής - ΤΣΙΡΙΓΟ FM 105,6
Φωτογραφίες: Βαλέριος Καλοκαιρινός - Μαρία Πετροχείλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου