Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΡΕΣΙΝΓΚ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Απέδωσε το πρέσινγκ του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στο Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για την ακτοπλοική σύνδεση των Κυθήρων! Οι δύο υπουργοί που τους συνδέει μακρά φιλία, συναντήθηκαν σήμερα το πρωί και συζήτησαν εκ νέου για το ζήτημα.
Ως αποτέλεσμα, την Παρασκευή ξεκινούν τα δρομολόγια του «Βιτσέντζος Κορνάρος».
Συγκεκριμένα, αποκαθίσταται η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων με τον Πειραιά από την ερχόμενη Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, όποτε και θα ξεκινήσει δρομολόγιο το επιβατηγό Βιτσέντζος Κορνάρος.
Οι δυσοίωνες προοπτικές για κατάργηση της γραμμής λόγω υψηλού κόστους δεν επαληθεύτηκαν. Στις 5 Φεβρουαρίου το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών  εξέτασε  το αίτημα της εταιρείας «ΛΑΝΕ» να της δοθεί παράταση μέχρι τον Αύγουστο του 2015 για αντικατάσταση του πλοίου που εκτελεί τώρα το δρομολόγιο στη γραμμή Πειραιάς-Κύθηρα-Αντικύθηρα-Κρήτη, σύμφωνα με το άρθρο 221 του ν. 4072/2012. Η αίτηση έγινε δεκτή και η γραμμή δεν θα καταργηθεί.
Παράλληλα η Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου προχώρησε σε  αναπροσαρμογή του μισθώματος της σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης δρομολογιακής γραμμής.

Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση την οποία υπογράφει ο  υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και η οποία έχει αναρτηθεί στη «Διαύγεια», η αναπροσαρμογή  γίνεται  από 1/11/2013 έως 31/10/2014.

Πηγή: ΤΣΙΡΙΓΟ FM 105,6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου