Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΚΑΡΑΒΑ ΚΥΠΡΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Αντιπροσωπεία από τον αδελφοποιημένο Καραβά Κύπρου, επισκέφθηκε τα Κύθηρα, για να τιμήσει τον Πολιούχο του Καραβά, Άγιο Χαράλαμπο. Ο πρόεδρος του προσφυγικού σωματείου Καραβά Κύπρου, Νίκος Χατζηστεφάνου και ο γραμματέας του σωματείου Ανδρέας Πατέρας με τις συζύγους τους, προσκεκλημένοι του προέδρου του τοπικού συλλόγου "Ο όμορφος Καραβάς" Μηνά Σουρή. 

Στην Κυπριακή αντιπροσωπεία οφείλαμε να ανταποδώσουμε φιλοξενία ανάλογη με αυτήν που έχουν προσφέρει στην Κύπρο, στις επισκέψεις των αντιπροσωπειών του Δήμου Κυθήρων.
 
Την Δευτέρα ημέρα της γιορτής του Αγίου Χαραλάμπους, παραβρέθηκαν στην θεία λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ, παρουσία του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων του προέδρου του ΔΣ και αρκετού κόσμου. Στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου οι κυρίες του Καραβά είχαν ετοιμάσει και προσέφεραν πλούσιο τσάι και άλλα εδέσματα. 

Στην εκδήλωση αναφέρθηκε από τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο του Σωματείου, το ιστορικό αδελφοποίησης των δύο Δήμων, τα κοινά σημεία μεταξύ Κύπρου - Κυθήρων και έγινε ανταλαγή αναμνηστικών δώρων. Έπισκέφθηκαν μαζί με τον Μητροπολίτη και ξεναγήθηκαν από τον Διοικητή Γιώργο Μεγαλοκονόμο, στο νέο Νοσοκομείο του νησιού μας.
Στην φιλοξενία της Κυπριακής αντιπροσωπείας, εκτός από τους Καραβίτες, συμμετείχαν καί οι Νίκος Βάρδας, Καλλιόπη Καρύδη, Αντώνης Λαχανάς, και ο γράφων. Το βάρος όμως έπεσε κυρίως στον πρόεδρο της Κοινότητος Καραβά Γιώργο Τσάκο και τον πρόεδρο του Συλλόγου "Ο Όμορφος Καραβάς" Μηνά Σουρή οί οποίοι είχαν αναλάβει όλο τον συντονισμό και την ξενάγηση της αντιπροσωπείας όλες τις ημέρες παραμονής τους στο Νησί μας.
Σήμερα ολοκληρώθηκε η επίσκεψη, οι αδελφοί μας Κύπριοι εξέφρασαν την μεγάλη ικανοποίησή τους για τις ομορφιές του νησιού μας, την φιλοξενία την ζεστασιά, την αδελφική συμπεριφορά που συνάντησαν.

Πηγή: Μιχάλης Πρωτοψάλτης (Facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου