Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΠΝΟ: ΈΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΆΛΛΑ 2 ΕΠΙΒΑΤΗΓΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/3

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι στα πλοία «Πρέβελης», «European Express» και «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Σε νέους ελέγχους σε πλοία εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα, και τα οποία δεν θα επιτρέψει πιθανόν να αποπλεύσουν προχωρά και την Παρασκευή κλιμάκιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).
Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές της ΠΝΟ, την Πέμπτη έγιναν έλεγχοι στα πλοία «Αχαιός», «Αγ. Νεκτάριος» και «ΠΟΣΕΙΔΩΝ», στα οποία δεν διαπιστώθηκαν οφειλές και αναχώρησαν κανονικά για τους προορισμούς τους.

Σήμερα, Παρασκευή, θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι στα πλοία «Πρέβελης», «European Express» και «Βιτσέντζος Κορνάρος».
Στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής, φθάνει στο λιμάνι του Πειραιά από προγραμματισμένο δρομολόγιο το πλοίο της ΝΕL «European Express», ενώ στις 2 Απριλίου αναμένεται η αναχώρηση από τον Πειραιά του πλοίου «Θεόφιλος». Το μεσημέρι η ΝEL στην επίσημη ιστοσελίδα της ανακοίνωσε ότι λόγω προβλήματος σε ανεφοδιασμό με καύσιμα, δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Αqua Spirit» από την Πέμπτη έως την ερχόμενη Δευτέρα 31/03.
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας πρόσφατα σε ημερίδα του ΣΕΕΝ για το θέμα της μη καταβολής δεδουλευμένων στα πληρώματα, είχε τονίσει ότι το υπουργείο δεν πρόκειται να επιδείξει ανεκτικότητα σε οποιαδήποτε εταιρεία οφείλει. «Θεωρώ πως κανένας δεν πρέπει να δουλεύει για την "πλάκα" και οι απολαβές των εργαζομένων να καταβάλλονται έγκαιρα και πλήρως» είχε χαρακτηριστικά σημειώσει.
Σύμφωνα με στοιχεία της ομάδας εργασίας που συστάθηκε με πρωτοβουλία του Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και εργαστηρίου διοίκησης ναυτιλιακών και λιμενικών επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το σύνολο των ζημιών των εισηγμένων εταιρειών της ακτοπλοΐας από το 2009 έως το 2011 αγγίζει τα 806,82 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές ζημιές των πλοίων ακτοπλοΐας και Αδριατικής φθάνουν τα 906,82 εκατ. ευρώ.
Επίσης, για το διάστημα 2009-2012 σημειώθηκε πτώση κατά 22,42% της επιβατικής κίνησης στην εσωτερική ακτοπλοΐα, κατά 28,18% στην κίνηση οχημάτων και κατά 15,11% στα φορτηγά.
Τέλος, στις γραμμές Ελλάδας-Ιταλίας η μείωση ήταν 33,09% στην επιβατική κίνηση, 33,82% στα οχήματα και 20,72% στα φορτηγά.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου