Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ - ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Α' ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

Τουλάχιστον απαράδεκτες πρέπει να χαρακτηρισθούν οι παρατηρήσεις του αντιδημάρχου κ. Μιχάλη Πρωτοψάλτη σχετικά με το θέμα της αποχώρησης του ορθοπεδικού ιατρού κ. Μουζόπουλου, όπως αυτές δημοσιοποιήθηκαν στα Κυθηραϊκά ΜΜΕ. Δημοσιοποιήθηκαν, τρόπος του λέγειν – αναδημοσιεύθηκαν μάλλον, αφού φαίνεται ότι το facebook τείνει πια να γίνει υπηρεσιακό όργανο της δημοτικής αρχής και του, κατά τα φαινόμενα, άφωνου δημάρχου μας. 

Στην επιστολή του κ. αντιδημάρχου σημειώνουμε:


• Την απαράδεκτα απαξιωτική για το πρόσωπο του κ. Μουζόπουλου αναφορά σε «φυγή» του ορθοπεδικού.

• Την απαράδεκτα απαξιωτική αντιμετώπιση των Κυθηρίων πολιτών, τους οποίους μαλώνει γιατί τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν (άκουσον! άκουσον!), και μάλιστα «αδικαιολόγητα», για την απομάκρυνση ενός ιατρού ο οποίος κατά γενικήν ομολογίαν τύχαινε ιδιαίτερης εκτίμησης από μέρους των αρρώστων του.

• Τον εντελώς αβάσιμο συσχετισμό της διαμαρτυρίας των πολιτών με υποτιθέμενη αδικία εις βάρος των υπολοίπων ιατρών του Νοσοκομείου, τους οποίους ουδείς απ΄ όσο γνωρίζουμε δεν έθιξε.

• Τους σωρηδόν λίβελους εις βάρος του προηγούμενου ΔΣ του Νοσοκομείου, λίβελους για τους οποίους δεν προσκομίζει ούτε ίχνος αποδεικτικού στοιχείου.

• Την απαράδεκτη, τέλος, και μάλιστα σε κωμικό βαθμό, προσπάθεια να οικειοποιηθεί αποκλειστικά για λογαριασμό της σημερινής διοίκησης (και φυσικά, της παράταξής του) την κατασκευή και λειτουργία του νέου Νοσοκομείου, έργο πολλών ετών και πολλών χεριών.


Η απεγνωσμένη αυτή προσπάθεια να καλυφθεί πάσα θυσία η διοίκηση του Νοσοκομείου είναι, δυστυχώς, απόρροια του τραγικά αναποτελεσματικού συστήματος διοίκησης στη δημόσια υγεία της χώρας μας. Θυμίζουμε κάτι που θα έπρεπε λογικά να αποτελεί την απαρχή κάθε συζήτησης σχετικά με το Νοσοκομείο Κυθήρων: το γεγονός ότι ο διοικητής του νοσοκομείου, κ. Γιώργος Μεγαλοκονόμος, βρίσκεται στη θέση αυτή όχι λόγω σπουδών, όχι λόγω ειδικών γνώσεων, όχι λόγω επαγγελματικής κατάρτισης αλλά γιατί... είναι πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας. Η στελέχωση τέτοιων υπεύθυνων θέσεων από κομματικούς παράγοντες οιασδήποτε παράταξης είναι πρόδηλα παράλογη και ανεύθυνη: αρχής γενομένης από τη διαπίστωση αυτή, είναι ίσως εύκολα κατανοητές όλες οι αδυναμίες που απορρέουν.

Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία

Δελτίο τύπου 24/3/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου