Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ - ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ (ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ)

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η
Του Δημάρχου Κυθήρων, κ. Θεοδώρου Γ. Κουκούλη,
για τις Εκλογές της 18ης Μαϊου 2014

Αγαπητές συμπατριώτισσες,
Αγαπητοί συμπατριώτες,
Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι δημότες μας με εύλογη απορία παρακολουθούν τις διεργασίες για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Κάποιοι αποσύρονται από την προεκλογική διαδικασία προτού ακόμα καταστούν και επισήμως υποψήφιοι. Άλλοι εμφανίζονται να διεκδικούν την ψήφο των συμπατριωτών μας με ομιχλώδεις και γενικόλογες δηλώσεις χρησιμοποιώντας μάλιστα την φθαρμένη ξύλινη γλώσσα του χθες. Και το κυριότερο, χωρίς να δηλώνουν ξεκάθαρα αν διεκδικούν ή όχι την θέση ευθύνης του Δημάρχου.
Άραγε με υπονοούμενα και διφορούμενο λόγο νομίζουν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν το βάρος και τις πάμπολλες δυσκολίες που συναντά καθημερινά ο σύγχρονος Καλλικρατικός Δήμος;
Άραγε έχουν αντιληφθεί τις σκληρές προκλήσεις του αύριο;
Μήπως νομίζουν ότι η αποτελεσματική διοίκηση και η επίλυση των προβλημάτων του λαού επιτυγχάνεται με κραυγές και φλύαρα Δελτία Τύπου διαμαρτυρίας; 
Είναι φανερό ότι κανένας τους δεν αντιλαμβάνεται τις ειδικές συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Την πρωτοφανή οικονομική κρίση, την τραγική μείωση παροχής πόρων κατά 65% στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από την κεντρική διοίκηση. Περί άλλων τυρβάζουν και παπαγαλίζουν αστεία αναχρονιστικά στερεότυπα.
Οι Κυθήριοι όμως και οι Αντικυθήριοι απαιτούν από αυτούς στους οποίους θα εμπιστευθούν με την ψήφο τους την 18η Μαϊου τη συνέχιση της δημιουργικής πορείας τού τόπου μας να διαθέτουν σοβαρότητα, υπευθυνότητα, αξιοπιστία, τόλμη, εντιμότητα, ανιδιοτέλεια, ειλικρίνεια, εργατικότητα, αποτελεσματικότητα.
Ικανότητα στην αντιμετώπιση των πιεστικών προβλημάτων της καθημερινότητας, στην εκτέλεση έργων υποδομής, στην υλοποίηση πρωτοπόρων αναπτυξιακών δραστηριοτήτων.
Οι συμπατριώτες μας απαιτούν αποδείξεις δεσμευτικές ότι  –παρά την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση–  η πορεία προόδου της ιδιαίτερης πατρίδας μας θα συνεχισθεί, θα επιταχυνθεί και θα ενισχυθεί.
Με οδηγό την ποιότητα, τη συνέπεια, τον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, την προσήλωση στην επίτευξη ενός ακόμη καλύτερου αύριο, -κυρίως για την νέα γενιά-, με συνεχή προσαρμογή στις νέες κοινωνικές ανάγκες και προτεραιότητες και με πολύτιμη παρακαταθήκη την εμπειρία και το έργο μας, συνεχίζουμε την  δημιουργική πορεία έχοντας πλήρη επίγνωση της βαρειάς αποστολής μας.

Ο λαός των νησιών μας  δείχνει την εμπιστοσύνη του στον ομιλούντα και στους συνεργάτες του. Ταυτόχρονα, ζητεί τη δέσμευσή μου ότι θα συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη αφοσίωση την υλοποίηση του οράματός μας.
Αισθάνομαι ότι η Παράταξή μας δεν έχει την ανάγκη των λόγων. Γιατί τα έργα της μιλούν. Μιλάει το χρηματικό απόθεμα του Δήμου μας. Μιλάει η απουσία δανείων. Μιλούν οι μελέτες που έγιναν ή εκπονούνται. Μιλούν τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα των οποίων η χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά προγράμματα είναι εξασφαλισμένη: Χ.Υ.Τ.Υ. Κυθήρων, Χ.Υ.Τ.Υ. Αντικυθήρων, Βιολογικός Καθαρισμός Ποταμού, Επεξεργασία βιοαποβλήτων, Νέο Δίκτυο Υδρεύσεως Αγίας Πελαγίας, Εξοικονόμηση υδάτινων πόρων, Μονάδα αφαλάτωσης κ.ά. Μιλούν οι παντός είδους παρεμβάσεις σε κάθε τομέα για την  βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.
Και όλα αυτά με συνεχή έγνοια και για το τελευταίο Ευρώ των συμπολιτών μας.

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,
Τα επτά αυτά χρόνια
Ανεβάσαμεμε πολύ αγώνα- τον δείκτη της αποτελεσματικότητας.
Αποδείξαμε ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα δύσκολα, ακόμα και με περιορισμένους οικονομικούς πόρους ακόμα και με μειωμένο προσωπικό.
Αποδείξαμε ότι εργαστήκαμε με πείσμα, επιμονή, υπομονή.
Αποδείξαμε ότι δημιουργήσαμε νέες προοπτικές γιά τον τόπο μας.
Πετύχαμε πολλά –υπό ιδιαίτερα αντίξοες οικονομικές συνθήκες- και είμαι βέβαιος ότι μπορούμε  όλοι μαζί να πετύχουμε περισσότερα.
Με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και περισσότερο σθένος θα αγωνισθούμε για την πατρίδα μας και στα επόμενα χρόνια.

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,
ΣΑΣ ΚΑΛΩ, όλους ανεξαιρέτως, Κυθήριους και Αντικυθήριους, είτε κατοικείτε στα νησιά μας, είτε βρίσκεσθε όπου γής, πέρα από παραταξιακές ή κομματικές τοποθετήσεις, να συστρατευθείτε στο κοινό όραμά μας. Γιατί είμαι βέβαιος ότι μάς ενώνει ο στόχος της προόδου και της προκοπής του τόπου μας.
ΑΠΕΥΘΥΝΩ  ανοιχτή πρόσκληση σ’ όλους εσάς, που μπορείτε και θέλετε να εργαστείτε για να προσφέρετε στην Κοινωνία μας, να πλαισιώσετε την παράταξή μας.
ΘΕΤΩ και πάλι τον εαυτό μου στην υπηρεσία της ιδιαίτερης πατρίδας μας και βέβαια στην κρίση σας απευθύνοντας πρόσκληση στον καθένα ξεχωριστά για να ενδυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τη σχέση που χτίσαμε αυτά τα χρόνια.
Μπορούμε χωρίς αποκλεισμούς, διακρίσεις, αλλαζονικές συμπεριφορές και χωρίς διαχωριστικές γραμμές να κοιτάξουμε κατάματα και ελπιδοφόρα το μέλλον των  νησιών μας.
Κάνοντας ο καθένας την υπέρβασή του, όλοι ενωμένοι να αγωνιστούμε για ένα ακόμη καλύτερο αύριο για τα νησιά μας.

Αγαπάμε τον τόπο μας.  Αυτός μας ενώνει και μας εμπνέει.
Αγωνιζόμαστε ενωμένοι.
Προσφέρουμε απλόχερα.
Δημιουργούμε με εμπειρία και ανανέωση.

Εμπρός λοιπόν. Όλες οι δημιουργικές  δυνάμεις πάμε και πάλι δυναμικά μπροστά για το μέλλον των Κυθήρων και των Αντικυθήρων.

Σε λίγη ώρα Αποκλειστικά από το PhotoCerigo και το ΤΣΙΡΙΓΟ FM 105,6 θα προβληθεί και το video της Διακήρυξης

Πηγή: ΤΣΙΡΙΓΟ FM 105,6 - PHOTOCERIGO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου