Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΟΥ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Κυθήριες και Κυθήριοι
Αντικυθήριες και Αντικυθήριοι
Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες απόδημοι
Φίλες και φίλοι
Όταν πριν 1 χρόνο ανέλαβα τη Διοίκηση της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας, έθεσα ως μοναδικό μου στόχο να μπορέσω να ολοκληρώσω ένα συγκεκριμένο έργο στον εξαιρετικά μεγάλης σημασίας αυτό θεσμό του τόπου μας. Νομίζω πως όσες και όσοι παρακολούθησαν τη δημόσια ενημέρωση της Εγχωρίου Περιουσίας στις 29 Νοεμβρίου 2013 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιλήφθηκαν με τον πλέον σαφή τρόπο ότι η Εγχώριος Περιουσία έχει συγκεκριμένο όραμα, στόχους και πρόγραμμα δράσης, που παρά τις πολλές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, προσπαθούμε με συνέπεια να υπηρετήσουμε. Δήλωσα λοιπόν εξαρχής ότι δεν με ενδιέφερε οποιουδήποτε είδους πολιτική ή άλλη εξέλιξη, παρά μόνον η συνέχιση του έργου στην Εγχώριο Περιουσία και τα Ιερά Προσκυνήματα, έργο που απαιτεί πολύ χρόνο, εξειδικευμένη γνώση και ιδιαίτερο κόπο.
Οι εξελίξεις, όμως, έτρεξαν γρηγορότερα από το αναμενόμενο. Τον τελευταίο καιρό δέχομαι πάρα πολλές παραινέσεις και προτροπές από ένα σεβαστό αριθμό Κυθηρίων και Αντικυθηρίων συμπολιτών μου προκειμένου να αναλάβω ενωτική πρωτοβουλία, αίροντας τον κατακερματισμό των πολιτικών δυνάμεων του τόπου, που πιστεύω πως δεν μπορεί κανένας μας πλέον να δικαιολογήσει. Ομολογώ πως είναι μια εξέλιξη που ουδέποτε περίμενα και υπολόγιζα και που με τιμά ιδιαίτερα ως πρόσωπο. Ευχαριστώ λοιπόν από καρδιάς όλες και όλους για την ειλικρινή και πηγαία στήριξη στο πρόσωπό μου, αν και θεωρώ ότι ενδεχομένως υπερβάλουν αναφορικά με τις όποιες δυνατότητές μου.
Παράλληλα, παρατηρώ με έκδηλη αγωνία τις πολιτικές κινήσεις και διεργασίες που γίνονται στο νησί τον τελευταίο καιρό. Εκτιμώ ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει κλείσει τον ιστορικό της κύκλο και σε καμία περίπτωση η εκτίμησή μου αυτή δεν κινείται από εμπάθεια ή προσωπικές έριδες με τα πρόσωπα που την απαρτίζουν. Εξάλλου είναι θετικό το γεγονός ότι ο Δήμος μας είναι από τους λίγους στην Ελλάδα που δε βαρύνεται με δανειακές υποχρεώσεις, τοκοχρεολύσια και άλλα οικονομικά βάρη, συνεπώς μπορεί να έχει μια αξιόλογη αναπτυξιακή πολιτική εφόσον βελτιώσει ακόμα περισσότερο τα οικονομικά του. Αυτό είναι μία κληρονομία που πρέπει να αξιοποιηθεί και να μη μείνει στάσιμη.
 Πιστεύω βαθύτατα ότι η αλλαγή είναι κοινή απαίτηση σύσσωμης της Κυθηραϊκής κοινωνίας, που θέλει να δει κάτι τελείως καινούργιο και άφθαρτο στα κοινά του νησιού, μια νέα διοίκηση που να ξεφεύγει από πρακτικές και αντιλήψεις παλαιών εποχών και να αντιμετωπίζει τις καταστάσεις και τα προβλήματα με τρόπο σύγχρονο, δομικό, μεθοδικό και αποτελεσματικό, χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγει ικετευτικά και γονυκλινώς στα πολιτικά γραφεία για να επιλύσει ακόμη και τα πιο απλά προβλήματα. Τέτοιου είδους πρακτικές ανήκουν στο παρελθόν. Τα προβλήματα λύνονται με μεθοδικότητα και τόλμη, όπως πρόσφατα αποδείχθηκε περίτρανα με το ζήτημα της ακτοπλοϊκής μας συγκοινωνίας.
Η αλλαγή λοιπόν, δεν έρχεται μόνο μέσα από τα πρόσωπα, αλλά και από τη νοοτροπία, τις ιδέες, τις απόψεις, τις προτάσεις που αυτά τα πρόσωπα υπηρετούν και παρουσιάζουν. Λαμβάνω λοιπόν καθημερινά το μήνυμα από δεκάδες συμπολίτες μας, ότι στο πρόσωπό μου βλέπουν την ελπίδα για μια καλλίτερη μέρα και για μια νέα νοοτροπία στα δημοτικά πράγματα του τόπου μας. Σε μια τέτοια κίνηση, τα επιχειρήματά μας θα πρέπει να είναι πέρα για πέρα αναπτυξιακά και κοινωνικά. Το σημερινό πολιτικό σκηνικό εξάλλου, σε καμία περίπτωση δεν προσφέρεται για μικροπολιτικές πρακτικές που έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Η προσπάθεια για τη συνένωση των δυνάμεων του τόπου φαίνεται πως έχει καταστεί μονόδρομος. Ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας ζητούν να σταματήσει άμεσα ο κατακερματισμός και η πολυδιάσπαση και να υπάρξει μια ενωτική και συναινετική πορεία προς την πολυπόθητη αλλαγή ηγεσίας και κυρίως νοοτροπίας στο Δήμο Κυθήρων. Μια τέτοια πορεία είναι αναγκαία και απαραίτητη όσο ποτέ και για να γίνει πραγματικότητα θα πρέπει πολλοί από όσους υπηρετούμε τα κοινά και τον τόπο να βάλουμε λίγο νερό στο κρασί μας, ίσως να υποχωρήσουμε σε κάποια ζητήματα, ίσως να συνεργαστούμε σε κάποια άλλα, ίσως επίσης να αναθεωρήσουμε απόψεις και τάσεις που θεωρούμε παγιωμένες, ίσως να αρχίσουμε να συζητάμε όλοι με όλους χωρίς στεγανά και προαπαιτούμενα, ίσως να στηρίξουμε πρόσωπα που μπορεί να μην συμπαθούμε και πολύ αλλά που γνωρίζουμε πως μπορούν να υπηρετήσουν αποτελεσματικά τους θεσμούς και τον τόπο. Μια τέτοια διαδικασία θα αποτελεί κέρδος όχι μόνο για τα πρόσωπα που θα την αναλάβουν αλλά πιο πολύ για τον ίδιο τον τόπο μας και θα είναι μια πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
Η προσπάθεια αυτή θα πρέπει να έχει απαραιτήτως τα εξής στοιχεία: να είναι μια δυναμική κίνηση ΥΠΕΡ-κομματική και ΔΙΑ-παραταξιακή που στόχο θα έχει να ενώσει και όχι να διχάσει, να συνθέσει και όχι να διαλύσει, να δέχεται την άλλη άποψη με ειλικρίνεια και όχι να την απορρίπτει, να συζητά και όχι να καθυβρίζει, να έχει ΟΡΑΜΑ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τον τόπο μας και να μην περιχαρακώνεται σε στενά ερασιτεχνικά πλαίσια παλαιού κομματικού χαρακτήρα.
Στην προσπάθεια αυτή έχουν ΟΛΟΙ θέση. Εκτιμούμε ότι η παράταξη του ευγενούς και ειλικρινά συμπαθούς κ. Κουκούλη έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές της προς τον τόπο και την ευχαριστούμε για όσα μέχρι σήμερα έπραξε, ενώ την κρίνουμε με επιείκεια και χωρίς καθόλου εμπάθεια για όσα ζητήματα δεν κατάφερε να επιλύσει για οποιονδήποτε λόγο (γραφειοκρατία, δυσλειτουργία του Κράτους, έλλειψη πόρων, συχνά καταγγελτικός δημόσιος βίος, έλλειψη οράματος και προγράμματος κ.λπ.). Τα τελευταία 7 χρόνια θα μπορούσαν να έχουν γίνει απείρως περισσότερα πράγματα στον τόπο μας από όσα έγιναν, να έρθουν πολλές χρηματοδοτήσεις που δεν ήρθαν (μας έχει ξεπεράσει ακόμα και το Αγκίστρι με τους 2-3 δημοτικούς υπαλλήλους!), να εφαρμοστούν προγράμματα που δεν εφαρμόστηκαν (μας έχουν ξεπεράσει ορεινοί και μειονεκτικοί Δήμοι πολύ μικρότερων δυνατοτήτων από τα Κύθηρα!), να ενισχυθεί και να προωθηθεί η τοπική παραγωγή, να εφαρμοστούν σύγχρονοι κανόνες και αρχές δημόσιας διοίκησης και μάνατζμεντ και όχι προσωπικές πρακτικές του τύπου «τα ξέρω όλα και κανέναν δε ρωτώ».
Ήρθε πλέον η ώρα για την ΑΛΛΑΓΗ. Ήρθε η ώρα για νέα ήθη και νοοτροπία στο δημόσιο βίο. Ήρθε η ώρα να ζητήσουμε από τις νεότερες γενιές του τόπου μας να πάρουν τη ζωή και το μέλλον όλων στα χέρια τους.
Μπροστά λοιπόν στις παραινέσεις τόσων Κυθηρίων και Αντικυθηρίων δεν μπορώ να κωφεύσω αλλά ούτε και να υπεκφεύγω και ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ όποιο ρόλο εκείνοι μου εμπιστευθούν. Γνωρίζω όμως εκ των προτέρων ότι ο δρόμος είναι δύσκολος, τραχύς και ανηφορικός. Εάν κάποιοι νομίζουν ότι αναλαμβάνοντας τα ηνία του Δήμου θα περάσουν καλά, κάνουν φρικτότατο λάθος. Η πορεία προς την εξυγίανση, την οργάνωση, την αποδοτική λειτουργία των υπηρεσιών, αλλά και την ανάπτυξη του τόπου μας, δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Χρειάζεται άπειρος κόπος, σκληρή δουλειά, πολύ υπομονή, προσωπικό κόστος, σταθερότητα στους στόχους, τα οράματα και τα θέλω μας, πίστη στη δυνατότητά μας να πετύχουμε το στοίχημα της αλλαγής και της ανάπτυξης για τα νησιά μας. Μόνο με σκληρή δουλειά και μεθοδικότητα θα πάμε μπροστά. Εάν κάποιοι επιθυμούν να κατέλθουν στις εκλογές «για να κάνουν μία καλή παρουσία», τότε εγώ δηλώνω ότι δε συμμετέχω. Είμαι παρών και ενεργός μόνο σε μία διαδικασία που θα εγγυάται όσο γίνεται την ΑΛΛΑΓΗ και την εγκαθίδρυση μιας νέας ηθικής και νοοτροπίας στο Δήμο.
Οι βασικοί προγραμματικοί στόχοι της προσπάθειας αυτής θα είναι οι εξής:
ü  Καλλίτερη οργάνωση των Υπηρεσιών του Δήμου και προσπάθεια κάλυψης των απαραίτητων κενών οργανικών θέσεων. Περαιτέρω ενίσχυση ιδιαίτερα των Τεχνικών Υπηρεσιών με ειδικότητες: Πολιτικού Μηχανικού, Τοπογράφου, Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, Αρχιτέκτονα, ώστε η Υπηρεσία να αυτονομηθεί εντελώς από την Περιφέρεια Αττικής και να συντάσσει μόνη της και αυτοτελώς μελέτες μεγάλων έργων και να τα επιβλέπει η ίδια. Ειλικρινής προσπάθεια δημιουργίας Υπηρεσίας Δόμησης. Άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη μέσα από σύγχρονες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και πλατφόρμες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης για την επιμόρφωση του προσωπικού σε σύγχρονες αρχές, μεθόδους και διαδικασίες. Πρόσληψη Νομικού Συμβούλου στη θέση του Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου (ο Νομικός Σύμβουλος θα βρίσκεται στα Κύθηρα και όχι στην Αθήνα!). Ο Δήμος θα πρέπει να λειτουργεί εξίσου για ΟΛΟΥΣ και όχι μεμονωμένα ή αποσπασματικά. Ο Δήμαρχος θα υπηρετεί το θεσμό και τον τόπο του ως ΔΗΜΑΡΧΟΣ και όχι ως παρατρεχάμενος του οποιουδήποτε κομματικού μηχανισμού.
ü  Επιδίωξη δημιουργίας θέσεων εργασίας στον πρωτογενή τομέα καθώς και στον τομέα των υπηρεσιών σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς. Προσπάθεια άρσης του φαινομένου της ανεργίας των νέων που μαστίζει τον τόπο μας. Δράσεις ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας.
ü  Στενή συνεργασία με την Περιφέρεια και όλους τους προϊστάμενους θεσμούς στο πλαίσιο ειλικρινούς σχέσης εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης. Θα αξιώσουμε από τον Αντιπεριφερειάρχη την πραγματοποίηση μηνιαίας συνάντησης – σύσκεψης στην Αντιπεριφέρεια με τον Δήμαρχο και τους θεσμικούς εκπροσώπους του νησιού για την προώθηση όλων των ζητημάτων που αφορούν τα Κύθηρα και Αντικύθηρα.
ü Ορθή ιεράρχηση των αναγκών σε έργα και παρεμβάσεις υποδομής σε στενή συνεργασία τόσο με τα τοπικά συμβούλια και τους εκπροσώπους, όσο και με το σύνολο των Δημοτών. Η προώθηση των έργων υποδομής θα γίνεται σε δύο επίπεδα: α) έργα Παγκυθηραϊκής σημασίας και εμβέλειας (π.χ. κεντρικός δρόμος, Σφαγεία κ.λπ.) και β) έργα τοπικού χαρακτήρα ανά Δημοτικό Διαμέρισμα. Σύνταξη μελετών για τα μεγάλα έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο τόπος και εξεύρεση πόρων για τη χρηματοδότησή τους.
ü  Άμεση ενεργοποίηση και προώθηση όλων των ήδη υπαρχουσών μελετών που υπάρχουν στο Δήμο ή την Αντιπεριφέρεια και δεν έχουν μέχρι σήμερα προχωρήσει.
ü  Συχνή παρουσία του Δημάρχου και των εντεταλμένων της Δημοτικής Αρχής σε όλους τους οικισμούς, όχι μόνο προεκλογικά αλλά σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Η συνεργασία με τους τοπικούς εκπροσώπους πρέπει να είναι συχνή και ειλικρινής και στη βάση αμοιβαίας εμπιστοσύνης. 
ü   Σταθερή ημέρα σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου (π.χ. η πρώτη Παρασκευή κάθε μήνα) ώστε να ετοιμάζονται τα θέματα και οι εισηγήσεις με άνεση χρόνου και ορθότητα. Αποφυγή αιφνιδιασμών και λειτουργίας των θεσμών και των οργάνων με προσωπικές πρακτικές.
ü  Δημοπράτηση όλων των έργων με διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες που δεν θα αφήνουν ούτε το παραμικρό υπονοούμενο κακοδιαχείρισης ή διαπλοκής. Περιορισμός στο απολύτως αναγκαίο των απευθείας αναθέσεων εργασιών.
ü  Μαχητική και διεκδικητική πολιτική στο ζήτημα της συγκοινωνίας των νησιών μας με στόχο τη σταθεροποίηση αλλά και τη διαρκή αναβάθμισή της. Μπροστά σε ζητήματα όπως η συγκοινωνία δεν χωρούν κομματικές ή άλλες «γραμμές» και δεσμεύσεις.
ü Τακτική συνεργασία με τους φορείς, συλλόγους, ομάδες και ενώσεις πολιτών. Οι προτάσεις που υποβάλλονται θα αξιολογούνται και θα ιεραρχούνται με αντικειμενικά κριτήρια και δεν θα πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων. 
ü  Συγκεκριμένη πολιτική περιβάλλοντος και ορθής διαχείρισης των υδάτων. Μελέτη δημιουργίας μικρών φραγμάτων – ταμιευτήρων νερού.
ü    Συντήρηση όλων των οχημάτων/μηχανημάτων του Δήμου και σταδιακή ανανέωσή του στόλου.
ü  Πρόσληψη Χημικού για την ορθή λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού, καθώς και όσων άλλων ειδικοτήτων απαιτούνται, ώστε να λειτουργεί με τρόπο επιστημονικά ορθό και τεχνικά άρτιο που δεν θα αφήνει το παραμικρό περιθώριο λανθασμένης ή αντιεπιστημονικής λειτουργίας του.
ü  Τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου για την Πυροπροστασία ήδη από το χειμώνα (και όχι στα μέσα του Καλοκαιριού), ειλικρινής συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και διαρκής ενίσχυση των μέσων πυρόσβεσης.
ü Τα δίκτυα υποδομών και κοινής ωφέλειας (π.χ. υδρεύσεις) θα συντηρούνται συγκεντρωτικά και όχι αποσπασματικά όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Εκπόνηση συνολικής μελέτης συντήρησης και ανακαίνισης για όλα τα αντλιοστάσια και βανοστάσια και δημοπράτηση σε ετήσια βάση, ώστε να αποφεύγεται ο κατακερματισμός των εργασιών, οι καθυστερήσεις στη συντήρηση του δικτύου και η απώλεια νερού λόγω βλαβών και διαρροών στο δίκτυο. Οι δεξαμενές ύδρευσης πρέπει να τυγχάνουν τακτικού και λεπτομερούς καθαρισμού και να ασφαλίζονται, καθώς είναι απαράδεκτο (αν όχι επικίνδυνο) να υπάρχει η δυνατότητα στον καθένα να παρεμβαίνει στο δίκτυο ύδρευσης.
ü    Σταθερή συνεργασία με όλους τους φορείς και εκπροσώπους του τουρισμού με στόχο: α) την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών, β) την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, γ) την προσέλκυση ειδικών μορφών τουρισμού (π.χ. θρησκευτικός, πολιτιστικός, τρίτης ηλικίας, ιατρικός, συνεδριακός, αδρεναλίνης κ.λπ.), δ) την ποιοτική και αποδοτική παρουσία στις σημαντικότερες εκθέσεις τουρισμού, ε) την προώθηση των ημερήσιων επισκέψεων χαμηλού κόστους (low cost day trips) από την Πελοπόννησο και την Κρήτη.
ü    Επαναπροσέλκυση τουρισμού κρουαζιέρας στα Κύθηρα με τη δημιουργία κατάλληλων έργων υποδομής, όπως το σύστημα του ναύδετου που ήδη η Αντιπεριφέρεια Νήσων προωθεί και κατασκευάζει στην Ύδρα, ενώ λειτουργεί ήδη στη Σαντορίνη. Συνεργασία με τους tour operators της κρουαζιέρας για την άρση των νομικών και άλλων εμποδίων που αποτρέπουν εδώ και χρόνια την ένταξη των Κυθήρων στους ευρωπαϊκούς προορισμούς κρουαζιέρας. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο, τα Κύθηρα να μη λαμβάνουν μερίδιο από την τεράστια αύξηση του τουρισμού κρουαζιέρας τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να το παλέψουμε με κάθε τρόπο!
ü  Ενίσχυση της Εγχωρίου Περιουσίας και εξασφάλιση του αυτοδιοίκητου του θεσμού. Πρόταση για ένα νέο ευέλικτο Προεδρικό Διάταγμα, που αφενός θα επιλύει χρονίζοντα ζητήματα λειτουργίας και διοίκησης του θεσμού, αφετέρου θα έχει έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα διασφαλίζοντας παράλληλα τον θεσμό απέναντι σε κάθε επιβουλή. Διευθέτηση των οικονομικών και λειτουργικών σχέσεων Εγχωρίου και Δήμου που μέχρι σήμερα παραμένουν αλληλεπικαλυπτόμενες.
ü Ενίσχυση των δεσμών μας με τους δεκάδες χιλιάδες αποδήμους που πολλά προσέφεραν και εξακολουθούν να προσφέρουν στον τόπο μας. Ορισμός υπευθύνου Δημοτικού Συμβούλου για τις σχέσεις Δήμου Κυθήρων και οργανώσεων αποδήμων Κυθηρίων και Αντικυθηρίων.
ü  Ειδική μέριμνα για τις υποδομές και τις ανάγκες των Αντικυθήρων με στόχο την ανάσχεση της πληθυσμιακής ερήμωσης του νησιού. Προσπάθεια επίλυσης του χρονίζοντος  προβλήματος της οριοθέτησης των οικισμών του νησιού. Άμεση επιδιόρθωση των πολλών προβλημάτων στο Ελικοδρόμιο, τις υποδομές και τους δρόμους του νησιού. Δημιουργία στεγάστρου για τα δημοτικά οχήματα, συντήρηση και ανακαίνιση του δημοτικού ξενώνα.  
ü  Αξιοποίηση με κάθε τρόπο του πολιτιστικού μας πλούτου και ανάδειξη των μνημείων μείζονος χαρακτήρα σε συνεργασία με όλες τις συναρμόδιες Υπηρεσίες και φορείς.
ü  Ολοκλήρωση διαδικασιών ίδρυσης υδατοδρομίων στα Κύθηρα και Αντικύθηρα.
ü  Νομική τακτοποίηση και αξιοποίηση των κληροδοτημάτων του Δήμου.
Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,
Δεν υπόσχομαι ότι μπορώ να τα κάνω όλα τέλεια, ούτε ότι σε 5 χρόνια από σήμερα ο τόπος μας θα είναι ένας επίγειος παράδεισος. Γνωρίζω εκ των προτέρων ότι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά και σοβαρά προβλήματα την επόμενη μέρα: αυξανόμενη γραφειοκρατία, έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, μείωση των πόρων, πολυνομία και πολυδιάσπαση των κρατικών υπηρεσιών, αδυναμία εκπλήρωσης πολλών υποχρεώσεων κ.λπ. Τουλάχιστον όμως θα έχουμε ξεκάθαρους και συγκεκριμένους στόχους και θα ξέρουμε πώς να τους κάνουμε πράξη. Δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα προσπαθήσω να εξαντλήσω με τρόπο ισχυρό και ξεκάθαρο, κάθε πρόσφορο μέσο και κάθε δυνατότητα πίεσης προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να επιτύχω το καλλίτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον τόπο, χωρίς υποχωρήσεις απέναντι στην όποια εξουσία, χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος. Μπροστά στο συμφέρον του τόπου μας δεν χωράει κανενός είδους κομματική ή άλλη δέσμευση.
Μοναδική οδός για την πολυπόθητη αλλαγή είναι η συσπείρωση ανθρώπων από ΟΛΕΣ τις παρατάξεις και τάσεις, γύρω από ΕΝΑ πρόσωπο ΕΥΡΕΙΑΣ κοινωνικής αποδοχής, πολιτικά ΑΦΘΑΡΤΟ, αλλά κοινωνικά ΕΝΕΡΓΟ, με ΟΡΑΜΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΜΕΘΟΔΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και σοβαρή ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ απέναντι σε παλιές και φθαρμένες κομματικές ή πολιτικάντικες αντιλήψεις που πλέον έχουν απορριφθεί πανευρωπαϊκά. Είναι η μοναδική λύση μπροστά στο παλιό και φθαρμένο που με νύχια και με δόντια παλεύει να κρατηθεί ζωντανό. Η άρση του κατακερματισμού των δυνάμεων του τόπου δεν είναι απλά υποχρέωση, αλλά μεγάλη ιστορική αναγκαιότητα.
Εάν λοιπόν οι Κυθήριοι και οι Αντικυθήριοι πιστεύουν ότι το πρόσωπο αυτό είμαι εγώ, δηλώνω πανέτοιμος να υπηρετήσω τον τόπο και να αγωνιστώ με θέρμη, επίγνωση των οικονομικών, διοικητικών και γραφειοκρατικών δυσκολιών και άπειρη αποφασιστικότητα για τον υψηλό αυτό στόχο: ένα ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ και κυρίως ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ αύριο για τον τόπο μας!
Κύθηρα, 20-03-2014
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Α. ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου