Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΓΙΑΤΙ ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ;

Ξεκίνησε το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής, ωστόσο με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στις περιοχές που θα πραγματοποιηθεί αυτό, δεν συμπεριλαμβάνονται τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα. 
Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Περιφέρεια σε μεγάλη κλίμακα κι από τους κατά τόπους Δήμους σε μικρή. Όπως προκύπτει από το Δελτίο Τύπου της Αντιπεριφέρειας (βλ. ΕΔΩ) αλλά και από πληροφορίες του σταθμού μας, αυτό το πρόγραμμα γίνεται μετά από υπόδειξη τοποθεσιών (στις οποίες υπάρχει πρόβλημα με τα κουνούπια) από τους Δήμους στην Αντιπεριφέρεια. 
Αυτή η υπόδειξη φαίνεται να μην υπήρξε στην περίπτωση των δικών μας νησιών. Μάλλον στον Δήμο Κυθήρων ξέχασαν το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε πέρυσι το καλοκαίρι με τα ενοχλητικά και επικίνδυνα πλέον έντομα ή έχουν ήδη έτοιμες δράσεις και μπορούν φέτος να το αντιμετωπίσουν με ίδια μέσα. Εμείς ελπίζουμε να συμβαίνει το δεύτερο...
Ότι και να ισχύει, η προστασία της Δημόσιας Υγείας είναι θεμελιώδης προτεραιότητα, γι αυτό άμεσα περιμένουμε κάποια επίσημη ενημέρωση από τον Δήμο Κυθήρων τι σκοπεύει να πράξει την φετινή περίοδο.

Υ.Γ. Ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει άμεσα για να προλάβουμε τις εστίες απ όπου ξεπουλιένουν τα αυγά με τα χιλιάδες κουνούπια. Μετά θα ναι αργά και για το φετινό καλοκαίρι...

Παναγιώτης Μπαχτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου