Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΆΦΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Με την επισημότητα που αρμόζει, αφίχθη το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ, ώρα 21.30, στα Κύθηρα το Άγιο Φώς.
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Κυθήρων, κ. Θεόδωρος Γ. Κουκούλης, μετέφερε το Άγιο Φώς με ειδική πτήση στρατιωτικού αεροσκάφους από τον αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» στον αερολιμένα των Κυθήρων.
Την άφιξη του Αγίου Φωτός στα Κύθηρα ανέμεναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κ. Σεραφείμ, ιερείς, οι Αντιδήμαρχοι Μ. Πρωτοψάλτης και Ν. Μεγαλοκονόμος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Στ. Βενέρης, Αντ. Λαχανάς, Αδ. Κορώνη και Δημ. Φατσέας, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Αρωνιαδίκων, Καραβά, Λιβαδίου, Λογοθετιανίκων και Μυλοποτάμου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Γυθείου, Κων. Γραφάκος, ο Διοικητής του Ναυτικού Παρατηρητηρίου Αγίας Ελέσας, ο Διοικητής του Α.Τ. Κυθήρων, ο Λιμενάρχης Αγίας Πελαγίας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κυθήρων και πλήθος πιστών.
Το Άγιο Φως παρεδόθη από τον κύριο Δήμαρχο στον Μητροπολίτη μας και, αφού εψάλη Δέηση, οι παρευρισκόμενοι άναψαν τα φαναράκια τους με το Άγιο Φως .
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος με το Άγιο Φως, μετέβη στον Ιερό Ναό Εσταυρωμένου Χώρας για τον Όρθρο της Αναστάσεως.
Σημειώνεται ότι το Άγιο Φως έφτασε στο «Ελ. Βενιζέλος» προερχόμενο από τον  Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα με ειδική πτήση, συνοδευόμενο από τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Άκη Γεροντόπουλο. 
Υπενθυμίζεται ότι με πρωτοβουλία του Δημάρχου, κ. Θεὀδωρου Κουκούλη, το Άγιο Φως έφτασε για πρώτη φορά στα Κύθηρα με πτήση της Ολυμπιακής την Κυριακή του Πάσχα του 2011. Το 2012 και το 2013 το συνόδεψε με ειδική πτήση στρατιωτικού αεροσκάφους ο κος Δήμαρχος.

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι ότι τα Κύθηρα μαζί με μόλις άλλα 5 νησιά έχουν το προνόμιο να λαμβάνουν από το 2012 το Άγιο Φως αυθημερόν και πριν από την τέλεση της Ακολουθίας του Όρθρου της Αναστάσεως. 






Πηγή: Δήμος Κυθήρων
Φωτογραφίες: Βαλέριος Καλοκαιρινός - PhotoCerigo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου