Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14/5

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την 150η επέτειο της Ενώσεως της Επτανήσου με την μητέρα Ελλάδα, τα Επτανησιακά Πολιτιστικά Σωματεία Αττικής:
1.Ένωση Απανταχού Παξινών «ο Άγιος Χαράλαμπος»
2. Ομοσπονδία Λευκαδίτικων Συλλόγων
3.Ομοσπονδία Κεφαλλονίτικων και Ιθακησιακών Σωματείων
4. Ένωση Ζακυνθίων Αθηνών «ο Άγιος Διονύσιος»
5.  Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών
6. Ένωση Απανταχού Ιθακησίων
7. Ομοσπονδία Συλλόγων Κερκυραίων Αττικής «ο Ιωάννης Καποδίστριας»
τέλεσαν δοξολογία στον Ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση, την Κυριακή 11/5/2014. Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Δωδώνης, πρώην Ζακύνθου, κκ. Χρυσόστομος.
Μετά την δοξολογία, εν πομπή και με την συνοδεία  τμήματος της φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων , κατευθύνθηκαν στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη για τις καθιερωμένες καταθέσεις στεφάνων. Τη σημαία του ΚΥΘΗΡΑ'Ι'ΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, σήκωσε ο Σπύρος Παυλάκης με παραστάτριες τις σπαλετοφορούσες Πηνελόπη Ανδρονίκου και Μαρία Δουκίδου, το γένος Καλλιγέρου. Και τα τρία Τσιριγωτόπουλα, μέλη του χορευτικού του Κ.Σ.Α, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ.Λίτσας Γαλανάκη ,είχαν μια άψογη εμφάνιση.
Φέτος, η επέτειος των 150 χρόνων της Ενσωμάτωσης της Επτανήσου θα γιορτασθεί και με πολλές άλλες εκδηλώσεις , με κορυφαία εκείνη στο Ηρώδειο στις 4/7/2014, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, όπου με την συμβολή περίπου 400 χορωδών και μονωδών από τα Επτάνησα θα  παρουσιάστει το μεγαλείο της Επτανησιακής μουσικής σχολής.
Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος έγκαιρα θα ενημερώσει αναλυτικά


ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου