Κυριακή 11 Μαΐου 2014

''ΌΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙΣ''-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΧΑΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 9/5

της Νόρας Ράλλη
Ο καταξιωμένος ζωγράφος είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις αυτών των δημοτικών εκλογών. Διεκδικεί τη δημαρχία Κυθήρων και Αντικυθήρων. «Η τέχνη δεν είναι αυτιστική κατάσταση», μας λέει, «είναι κατ' εξοχήν κοινωνική»
Τον γνωρίζουμε ως ζωγράφο. Του μιλήσαμε όμως ως υποψήφιου δημάρχου Κυθήρων και Αντικυθήρων. Ο Μανώλης Χάρος, γεννημένος στο νησί το 1960, με σπουδές στη Γαλλία, βραβευμένος και στις δύο χώρες (έχει τιμηθεί με το γαλλικό εθνικό βραβείο Prix des Fondations και με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών), αποφάσισε να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο με την «Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία» και έχει καταγράψει ήδη πολλές θετικές αντιδράσεις. 
Εξηγεί τον προσανατολισμό του, με όλες τις ιδιαιτερότητες και του ίδιου ως καλλιτέχνη και των Κυθήρων ως νησιού. «Μόνο γεωγραφικά να σκεφτείς, και καταλαβαίνεις τη μοναδικότητά μας: είμαστε Επτάνησα, με κοντινότερη στεριά την Πελοπόννησο, διοικητικά υπαγόμαστε στον Πειραιά, αφού εκεί είναι η ΔΟΥ μας και εκεί ψηφίζουμε, μετεωρολογικά όμως η θάλασσα Κυθήρων έχει τρία πέλαγα -Ιόνιο, Αιγαίο, Κρητικό- και σεισμολογικά είμαστε ιδιαίτερα κουνημένοι!»

 Η πολιτική και η τέχνη είναι αλληλένδετα για τον ίδιο. Μόνο τη διαφθορά δεν αντέχει: «Αλίμονο αν τη συνηθίσουμε. Είμαστε στην ιστορική στιγμή της δημιουργίας από την αρχή της κοινωνίας που θέλουμε να ζούμε. Ας μας κάνει η κρίση δημιουργικούς και απαιτητικούς: ο δημιουργικός άνθρωπος απαιτεί. Απαιτεί και προσπαθεί για εκείνο που οραματίστηκε. Αν μη τι άλλο, η κρίση μάς έδειξε πως τίποτε δεν είναι αυτονόητο!»

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη ΕΔΩ

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου