Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    Την Κυριακή 13 Ιουλίου 2014, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Καραβά, το καθιερωμένο – από την παρούσα Δημοτική Αρχή - ετήσιο Μνημόσυνο των θυμάτων της Τουρκικής εισβολής στην Μεγαλόνησο  Κύπρο τον Ιούλιο του 1974.
    Προηγήθηκε η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη μας , κ. Σεραφείμ, δύο αγιορειτών μοναχών, του Γέροντος Φιλοθέου και του Γέροντος Λουκά, και του εφημέριου του Αγίου Χαραλάμπους, π. Παναγιώτου.
    Τόσο στη Θεία Λειτουργία όσο και στο Μνημόσυνο συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κυθήρων, κ. Θεόδωρος Γ. Κουκούλης, ο Δήμαρχος Καραβά Κύπρου, κ. Γιάννης Κ. Παπαϊωάννου, οι Αντιδήμαρχοι, Μιχάλης Πρωτοψάλτης  και Νικόλαος Μεγαλοκονόμος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Σταύρος Βενέρης και Δημήτρης Φατσέας, ο εκλεγείς Δήμαρχος, κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ο Διοικητής του TACAN, κ. Ηλίας Πετρόπουλος και ο Διοικητής του Α.Τ. Κυθήρων κ. Παναγιώτης Κουβελέτσος, καθώς και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καραβά, κ. Γιώργος Τσάκος.
    Σε ομιλία που εξεφώνησαν οι δύο Δήμαρχοι, Κυθήρων και Καραβά Κύπρου, αναφέρθηκαν  στα τραγικά γεγονότα  της βάρβαρης τούρκικης εισβολής στην Κύπρο, στην ανάγκη διατήρησης της εθνικής μνήμης και στις συνεχείς προσπάθειες που απαιτούνται για να βρεθούν δίκαιες και βιώσιμες λύσεις στο Κυπριακό πρόβλημα.
    Στη συνέχεια, εψάλη Δέηση στο Ηρώο του Καραβά και κατατέθηκαν στεφάνια από τον Δήμαρχο Κυθήρων, κ. Θ. Γ. Κουκούλη, τον Δήμαρχο Καραβά Γ.Κ. Παπαϊωάννου, του Διοικητή του TACAN εκ μέρους των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών της νήσου μας, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καραβά και τον Πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου, «Ο όμορφος Καραβάς»
    Ο πρόεδρος της Τ. Κοινότητας, κ. Γ. Τσάκος, προσέφερε αναψυκτικά στους παρευρισκόμενους στον Αμιργιαλή και το μεσημέρι ο π. Παναγιώτης Διακόπουλος  προσέφερε επίσημο γεύμα στην οικία του στον Σεβασμιώτατο, στους Αγιορείτες πατέρες και στους Δημάρχους Κυθήρων και Καραβά.
    Μετά το γεύμα ο Δήμαρχος Κυθήρων, προσέφερε στον Δήμαρχο Καραβά αναμνηστική πλακέτα και δίσκο εκ μέρους του Δήμου Κυθήρων και πλακέτα εκ μέρους της Αναπτυξιακής.
    Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Καραβά αφίχθηκε στα Κύθηρα  την Παρασκευή το απόγευμα. Την διαμονή τού Δημάρχου προσέφερε δωρεάν το ξενοδοχείο «Philoxenia» στην Αγία Πελαγία, ενώ γεύματα προσέφεραν ο Αντιδήμαρχος, Μιχάλης Πρωτοψάλτης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Καλλιόπη Καρύδη και Βύρων Πρωτοψάλτης τους οποίους ο Δήμος ευχαριστεί θερμά.
    Το Σάββατο το πρωϊ ο Δήμαρχος Καραβά και ο Δήμαρχος Κυθήρων συμμετείχαν στο Μνημόσυνο του αειμνήστου Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Γρηγορίου Αγίου Όρους, π. Γεωργίου Καψάνη, κυθηραϊκής καταγωγής, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Πελαγίας, ενώ στη συνέχεια ο Δήμαρχος Καραβά ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο Κυθήρων  σε διάφορα αξιοθέατα των Κυθήρων.
    Ο Δήμαρχος Καραβά αναχώρησε αεροπορικώς την Κυριακή το απόγευμα και το βράδυ της ίδιας ημέρας αφίχθηκε στην Κύπρο.

    Ευχή και προσδοκία όλων των Κυθηρίων είναι τα αδέλφια του Καραβά της Κύπρου και όλοι οι εκτοπισμένοι Ελληνοκύπριοι να επανέλθουν γρήγορα στις εστίες τους σε μια ελεύθερη και ενωμένη Κύπρο χωρίς στρατεύματα κατοχής και εποίκους.\

Πηγή: Δήμος Κυθήρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου